01 грудня 2008, 15:11

НЕВИЧЕРПНА КНИГА ПАМ’ЯТІ

В міському краєзнавчому музеї Лисичанська діє експозиційна зала, присвячена голодомору 1932-1933 років. Багато сил для її створення доклали наукові співробітники музею.  Аби підібрати матеріали, вони опрацювали багато архівних документів.  Зібрані свідчення очевидців, які розповідають про страшні події початку 30-х років.
 
У виставковій залі розміщено плакатний варіант експозиції, яка відображає хронологію подій в період Голодомору в Україні 1932-1933 рр.
 
Оскільки Лисичанськ був розвиненим промисловим містом і робітникам в той час видавалися продовольчі картки, він постраждав від голодомору менше, ніж сільськогосподарські райони.
 
З моменту відкриття виставкової зали її відвідали багато мешканців міста. Найбільш активні екскурсанти – учні загальноосвітніх шкіл і студенти. Тут вони знайомляться з однією з найтрагічніших сторінок рідної історії. Достовірні факти свідчать про те, що 1932-1933 рр. був штучним. Він охопив значну територію України, Росії, Казахстану і є спільним болем всіх народів колишнього Радянського Союзу.
 
За матеріалами лисичанської
міської газети «Новый путь» № 140