Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Календар подій Голодомор 1932-33. До 75-х роковин Голодомору в Україні Новини
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Календар подійГолодомор 1932-33. До 75-х роковин Голодомору в Україні
Новини

26 листопада 2006, 17:21
ЛУГАНЩИНА ВШАНУВАЛА ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ
25 листопада в Луганській області відбулись панахиди за загиблими у роки голодоморів, а також інші заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Цього дня в Луганську голова облдержадміністрації Олександр Антіпов, голова облради Валерій Голенко, Луганській міський голова Сергій Кравченко та представники громадськості поклали квіти та траурні вінки до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій. Після цього у центрі міста у присутності керівництва області, депутатів облради, представників громадськості була відслужена панахида за загиблими від голодоморів. Учасники заходу ушанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та запалили біля 500 свічок у рамках загальнонаціональної акції «Засвіти свічку». Цього дня на адміністративних будівлях органів влади, підприємств, установ та організацій області були приспущені Державні прапори України, у вікнах будівель запалені свічки на знак пам’яті про жертв голодоморів. 25 листопада делегація Луганської області на чолі із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Сергієм Тихоновським взяла участь у жалобних заходах до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій у м.Києві.

докладніше »



25 листопада 2006, 17:20
ПРОМОВА ПРЕЗИДЕНТА З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ І ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ
Дорогий Український народе! У моїй долоні – колосок пшениці. Якби я міг простягти цей колосок маленькому хлопчику, який помер від голоду 33-го року біля поля у селі Крути на Чернігівщині. Маленькій дівчинці в селі Віленька на Житомирщині. Жінці в селі Красногірка на Одещині. Чоловікові в селі Теплівка на Полтавщині. До болю і до щему в серці я хотів би цей колосок подати і своєму дідові Іванові, який помер від великого голоду разом зі своєю великою родиною в 1932 році. Я хотів би цей колосок передати в сотні, в тисячі містечок і сіл України. На Київщині, на Донеччині, на Черкащині, на Миколаївщині і на Кубані. Якби я міг через десятиліття простягти ці зерна селам – Лютеську на Харківщині, Косенкам на Сумщині, Зайцівці на Луганщині – селам, в яких люди вимерли майже до одного. Вони гинули. 17 людей щохвилини. Тисячу щогодини. 25 тисяч щодоби.

докладніше »



25 листопада 2006, 17:17
ПРЕЗИДЕНТ УЗЯВ УЧАСТЬ В ЗАКЛАДЕННІ МЕМОРІАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ
Президент України Віктор Ющенко з родиною взяв участь у закладенні каменя на місці, де буде споруджено Меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Монумент постане на вулиці Січневого повстання у Києві до 75-х роковин трагедії. Він матиме вигляд чорних плит з назвами сіл та районів, які найбільше постраждали від голоду. У 1932 р. на схожі «чорні дошки» заносили назви сіл, позбавлених права на завезення продуктів і приречених на вимирання.

докладніше »



25 листопада 2006, 17:15
ПРЕЗИДЕНТ ВІДКРИВ ПАМ’ЯТНИК
Президент України Віктор Ющенко відкрив пам’ятник жертвам Голодомору у селі Сергіївка Прилуцького району Чернігівської області. Пам’ятник зроблено у вигляді дерев’яного хреста, обвитого колючим дротом. Звертаючись до місцевої громади, Глава держави наголосив, що вшанування жертв 1932–33 рр. необхідне заради збереження національної пам’яті. «Такі пам’ятники мають бути у тисячах українських сіл. Це наш спільний обов’язок: згадати, що було з нашими дідами і прадідами», – сказав В. Ющенко. Він подякував місцевим жителям за їхню небайдужість до трагічних подій минулого. При цьому Президент відзначив, що і в цьому, і в інших українських селах потрібно впорядкувати місця захоронення жертв Голодомору.

докладніше »



21 листопада 2006, 17:13
ОБРАЩЕНИЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ОБЛГОСАДМИНИСТРАЦИИ
Дорогие луганчане, соотечественники! Мало найдется в непростой истории не только Украины, но и мира таких ужасных бедствий, как Голодомор 1932-33-го годов, и сложно сегодня рассматривать его отдельной страницей истории только одной страны, одного региона. На своем историческом пути наш народ прошёл немало трагических испытаний - однако все, что выпало на его долю в то, казалось бы, мирное время, по своим масштабам сравнимо с ужасами военного лихолетья.

докладніше »



21 листопада 2006, 17:03
СЕМИНАР «ГОЛОДОМОРЫ В УКРАИНЕ В ХХ ВЕКЕ»
Научно-практический семинар в рамках цикла национально-патриотического воспитания «Голодоморы в Украине в ХХ веке» состоялся в Луганской областном Дворце культуры. Как отметил в ходе семинара и.о. заместителя председателя Луганской облгосадминистрации Владимир Заблоцкий, история свидетельствует о многочисленных испытаниях голодом, выпавших на долю украинского народа. До ХХ века его причинами были преимущественно стихийные явления природы, причем голодали не только крестьяне, но и жители городов. При этом последствия массового голода никто не скрывал, наоборот искали спасения для пострадавших людей. На протяжении 1891-1894 годов были созданы комитеты спасения, крестьяне объединялись в хлебопашеские артели, вместе преодолевали беду. Во время голода 1921-1923 г.г. погибли сотни тысяч человек, но причиной была засуха и плохой урожай. Теперь, когда историки получили доступ к архивным источникам, на которых стоит гриф „секретно”, становится очевидным, что от голода наших соотечественников погибло больше, чем за годы первой мировой и гражданской войны.

докладніше »




Попередня сторінка ||
Сторінки:
12345678

Архів по роках:

2006200720082009
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера