06 березня 2012, 13:10

Брифінг з питань підготовки до майбутніх виборів народних депутатів

5 березня 2012 року відбувся брифінг за участю начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців Луганської облдержадміністрації Сергія Меняйла для ЗМІ з питань підготовки до майбутніх виборів народних депутатів.
В ході брифінгу Сергій Меняйло відзначив, що в Україні вперше створюється єдиний реєстр виборчих дільниць на постійній основі з використанням автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців.
За його словами, місцеві органи влади вже зіткнулись з проблемами у підготовці до виборів. Зокрема, дільниці створюються здебільшого на підприємствах комунальної власності — там, де в місцевих органів влади є певний вплив, але таких установ небагато, і виникає проблема пошуку належного приміщення.
Тому на законодавчому рівні необхідно вирішити дві проблеми: по-перше, зобов'язати суб'єктів всіх форм власності беззаперечно надавати приміщення для голосування. Іншою проблемою є те, що брак приміщень в сільській місцевості та невелика кількість виборців призводить до того, що на кілька сіл створюється одна дільниця. Отже, другим питанням має стати закріплення в законодавстві необхідності організованого підвезення виборців органами місцевої влади.