23 червня 2012, 15:21

Щодо засідання Луганського громадсько-політичного прес-клубу за участю відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації

20 червня 2012 року в м. Луганську відбулося засідання Луганського громадсько-політичного прес-клубу на тему: “Реєстр виборців. Його роль і значення в організації та проведенні виборів 2012 року. Списки виборців”. На засіданні були присутні представники партій, громадських організацій та засобів масової інформації Луганської області, керівник Луганського відділення Комітету виборців України Свєтіков Олексій, головний спеціаліст відділу адміністрування Державного реєстру виборців Луганської обласної державної адміністрації Антонова Євгенія.

Головний спеціаліст відділу адміністрування Державного реєстру виборців Антонова Євгенія доповіла про основні віхи становлення Державного реєстру виборців в Україні, про структуру, основні завдання органів ведення та адміністрування Реєстру, про першочергові цілі на сучасному етапі розвитку автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”. А також закликала всіх присутніх засідання прес-клубу та всіх виборців Луганської області до перевірки своїх персональних даних у Реєстрі напередодні майбутніх парламентських виборів.

У ході засідання виникло багато питань щодо нововведень нового Закону України “Про вибори народних депутатів України” та можливості тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.

Учасниками засідання прес-клубу було відмічено, що Державний реєстр виборців — це позитивний фактор, який дозволить уникнути фальсифікацій на парламентських виборах 2012 року.