15 червня 2016, 12:13

Перспективи та шляхи впровадження гуманітарних проектів ФАО на сході України

14.06.2016 о 10.00 відбулась фахова дискусія на тему «Перспективи та шляхи впровадження гуманітарних проектів ФАО на сході України».

У дискусії взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, начальники управлінь агропромислового розвитку районних держадміністрацій, координатори гуманітарних проектів ФАО в Україні, представники дорадчих служб.

В ході дискусії були обговорені такі питання як: господарства населення області, їх проблеми, шляхи розвитку та можливості допомоги сільським громадам.     

Представник Дорадчої служби Луганської області в ході дискусії означив основні напрями діяльності служби, особливості роботи з господарствами населення на Сході України.

Співпрацюючи з Міжнародною організацією Mercy Corps областю було отримано 800 грантів, з них 164 спрямовані на розвиток галузей рослинництва та тваринництва.

На даний час здійснюється розробка проектів спрямованих на розвиток особистих господарств, розрахованих на переселенців із зони проведення АТО.

За результатами дискусії вирішено створити робочу групу з координації роботи по секторальних підходах до сталого розвитку агровиробництва.