23 червня 2016, 15:34

Збирання врожаю ранніх зернових культур

Збирання врожаю ранніх зернових культур

 

 

         23 червня 2016 відбулась відео конференція з використанням програми «Skype for business» з питань підготовки та проведення збирання врожаю ранніх зернових культур.

         Відео конференція проводилась під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольського Я.В. У обговорення прийняв участь заступник голови облдержадміністрації         Хлякін С.А., керівництво Департаменту агропромислового розвитку, представники Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області, Луганського регіонального відділення Аграрного фонду.

         Обговорили питання стану готовності до проведення жнив, охорони праці та пожежної безпеки, забезпеченість сільськогосподарською технікою, паливно-мастильними матеріалами, необхідними для проведення комплексу збиральних робіт.

         Як зазначив у своєму виступі директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики України Топчій В.М.: «Усі регіони України забезпечені самим необхідним для початку проведення жнив. Гідрометеорологічні умови поточного року сприятливі. Врожай зернових очікується кращий ніж в минулому році».

         Також директором Департаменту фінансово-кредитної політики Мінагрополітики України Ахіджановим Б.Р. зазначено, що усіма регіонами розпочата робота конкурсних комісій з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2016 році.

         Начальником Державної інспекції сільського господарства України було повідомлено про проведення процедури ліквідації інспекції та її структурних підрозділів в регіонах. Так, функції з технічного нагляду буде передано до Управління безпеки дорожнього руху, функції з дотримання земельного законодавства – до Державної екологічної інспекції України, функції з перевірки якості насіннєвого матеріалу здійснюватимуться Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.