24 травня 2012, 14:32

Підведення підсумків роботи місцевих органів містобудування та архітектури області

         24 травня 2012 року у великій залі засідань обласної державної адміністрації о 13 годині відбулася колегія управління містобудування та архітектури облдержадміністрації з підведення підсумків роботи органів містобудування та архітектури області за 2011 рік та перший квартал 2012 року; обговорення планів та завдань на поточний рік".
      В роботі колегії прийняли участь члени колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації та керівники органів містобудування та архітектури області.
        Після підведення підсумків роботи органів містобудування та архітектури області за 2011 рік та перший квартал поточного року були обговорені шляхи реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф Януковича - забезпечення громадян України житлом шляхом роботи державної іпотеки - програми кредитування під житлове будівництво.
         Вартість кредитів для людей буде складати не більше 3%. Решту компенсує банкам держава. Строки таких кредитів будуть розраховані на 15 років. Реалізація зазначеної програми дозволить завантажити будівельні компанії, створити нові робочі місця, підняти рівень виробництва будівельних матеріалів, збільшить попит на українську металопродукцію на внутрішньому ринку. Крім вирішення соціальних питань програма забезпечення громадян доступним житлом сприятиме, безумовно, економічному розвитку держави. Шляхи здійснення цієї програми висвітлені у Постанові Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 343 "Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов".
          Багато прихильників знайшла тема обговорення питання щодо збільшення обсягів введення в експлуатацію житла та  вирішення цього важкого, але дуже важливого питання шляхом інформування населення про порядок введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, а також залучення особистих інвестицій у житлове будівництво для своїх робітників керівниками крупних підприємств.