24 грудня 2012, 08:06

Введення нового житла в м. Сєвєродонецьк

Житловий комплекс "Оріана"

22 грудня поточного року введено в експлуатацію житловий будинок № 7 житлового комплексу „Оріана”, що розташований в одному з нових мікрорайонів міста Сєвєродонецька. Загальна площа будинку складає 3267 кв.м,  житлова площа – 2424,2 кв. м, 24 квартири.

В урочистостях з цієї нагоди прийняли участь голова обласної держадміністрації Пристюк В.М., народний депутат України Кунченко О.П., голова Всеукраїнської асоціації “Укрмолодьжитло” Грищенко В.О., міській голова м. Сєвєродонецька Казаков В.В., Владика Агапіт, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський та інші.

З введенням в експлуатацію зазначеного житлового будинку завершується будівництво житлового комплексу „Оріана”, який складається з семи 4-х поверхових житлових будинків.

Однією з головних ідей реалізованого проекту є створення житлового комплексу за принципом «Місто в місті», де особлива увага приділяється комфортності мешкання і безпеки.

Квартири в житлових будинках комплексу «Оріана» мають площу від 45 м.кв. до 120 м.кв, автономне опалювання, утеплення зовнішніх стін, енергозберегаючі металопластикові вікна, пластикові труби водовідведення і каналізації, наявність всіх приладів обліку.

До впорядкування житлового комплексу «Оріана» входить озеленення прилеглої до нього території і місця рекреації. Розташування ЖК «Оріана» дає можливість жителям цього комплексу користуватися перевагами всього мікрорайону.

Будівництво житлового комплексу здійснювалось підприємством ТОВ «А.О.«Мрія-Інвест», яке було засноване в 1991 році. За період існування підприємство побудувало і ввело в експлуатацію більше 60 тис. кв. м. житла, більше 20 тис кв.м. об'єктів соціально-побутового призначення.

На даний час ТОВ «А.О. «Мрія-інвест» почало будівництво нового житлового комплексу «Оберіг». У першому житловому будинку цього комплексу загальною площею 3247,2 кв. м населенню пропонуються 1-но, 2-х, 3-х, 4-х кімнатні квартири, площею від 45 до 114 квадратних метрів. Вартість одного квадратного метра в першому будинку ЖК «Оберіг» складає в середньому 4 500,00 грн. (на першому і останньому поверхах вартість на 2% дешевше).

Поряд з цим, ТОВ «А.О. «Мрія-Інвест» спільно з виконкомом Сєвєродонецької міської ради почало реалізацію проекту з реконструкції гуртожитку, в результаті якої будуть отримані недорогі квартири для жителів міста, зокрема для працівників бюджетної сфери. В рамках цього проекту розпочата реалізація програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Спільна робота ТОВ «А.О. «Мрія-інвест» з Луганською облдержадміністрацією, Луганською обласною радою, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву і Сєвєродонецькою міською радою дозволяє реалізовувати наступні державні програми:

- Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

- Програма будівництва (придбання) доступного житла;

- Програма розвитку молодіжного житлового кредитування;

- Програма сприяння забезпеченню житлом педагогічних і науково-педагогічних працівників, медичних і фармацевтичних працівників, працівників культури і мистецтва, державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування.