03 липня 2013, 14:11

Демонстрація практичних можливостей містобудівного кадастру у рамках Міжнародного науково-практичного семінару

2 липня 2013 року у Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації пройшла демонстрація практичних можливостей містобудівного кадастру. Демонстрація відбулась у рамках Міжнародного науково-практичного семінару, участь у якому взяли представники місцевих органів виконавчої влади, спеціалісти з геоінформаційних систем та представники науково-дослідних інститутів.

Захід пройшов за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Начальник Служби містобудівного кадастру, заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш презентував роботу створеного геоінформаційного порталу, який з 1-го липня запустився у публічну експлуатацію.

Головне завдання геопорталу – максимальне інформування населення. Для всіх без виключення відкривається доступ до містобудівних аспектів Києва. Інформація про зелені зони, пам’ятники архітектури, охоронні статуси об’єктів, житлові будинки, школи, садки, парки та інш. відтепер стане доступною.

Містобудівний кадастр є державною системою зберігання та використання геопросторових даних для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві, формування галузевої складової державних геоінформаційних ресурсів. Ці завдання визначаються Постановою Кабінету Міністрів № 559 від 25.05.2011 «Про містобудівний кадастр».

Містобудівний кадастр покликаний забезпечити функціонування всього міського господарства. Увесь цикл містобудівної діяльності має бути забезпечений якісною інформацією, що підлягає обміну серед найрізноманітніших міських структур.