22 серпня 2013, 15:53

Засідання круглого столу на тему: «Доступність громадськості до генеральних планів міст Луганської області: проблеми та шляхи їх вирішення».

22 серпня  2013 року у приміщенні  облдержадміністрації управління містобудування та архітектури облдержадміністрації відповідно до плану консультацій з громадськістю та пропозицій, наданих Східноукраїнським центром громадських ініціатив „Тотальна акція на підтримку прав людини та демократії” проведено засідання круглого столу на тему: «Доступність громадськості до генеральних планів міст Луганської області: проблеми та шляхи їх вирішення».

У роботі круглого столу взяли участь представники громадських організацій, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, головні архітектори міст та районів області, а також фахівці ДП «Державний проектний інститут «Луганськцивільпроект».

В ході засідання були обговорені питання вільного доступу громадськості до генеральних планів, використання сучасних ГІС – технологій у забезпеченні доступу до містобудівної документації.

Для вирішення проблеми доступу до генеральних планів міст запропоновано місцевим органам містобудування та архітектури звертатись до  проектних інститутів - розробників містобудівної документації з клопотанням про  її перегляд та зняття грифу обмеженого доступу, що надасть можливість вільного  доступу громадськості до генпланів.