23 серпня 2013, 11:53

Проведення засідання колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

22 серпня  2013 року в управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації відбулось засідання колегії управління.

У роботі колегії взяли участь  члени колегії управління, керівники місцевих органів містобудування та архітектури області, представники структурних підрозділів управління.

В ході засідання були підведені підсумки роботи органів містобудування та архітектури Луганської області за І півріччя 2013 року, виконання Комплексної регіональної програми розвитку  житлового будівництва в Луганській області на 2013 рік за 7 місяців поточного року, а також обговорення планів роботи до кінця поточного року.

Головні архітектори міст та районів доповіли про стан справ щодо передбачення в місцевих бюджетах видатків на розроблення планів зонування, детальних планів територій, міст обласного, районного підпорядкування та населених пунктів, де проводиться активна інвестиційна діяльність, а також обговорення планів роботи до кінця поточного року.

За підсумками І півріччя 2013 року в області введено в експлуатацію 63,2 тис. кв. м. За темпами житлового будівництва область займає 6 місце серед областей України.

З метою збільшення обсягів будівництва житла, покращення житлових умов громадян та закінчення будівництва недобудованих житлових об’єктів  в області реалізуються державні та регіональні програми житлового будівництва.

На теперішній час за результатами реалізації програм забезпечення громадян доступним житлом область займає 8 місце (у 2013 р. укладено 40 договорів), а по програмі «Власний дім» - 1 місце за кількістю виданих кредитів (108 кредитів) та 1 місце по фактичному введенню до експлуатації житла        (81 житловий будинок).