27 вересня 2013, 09:10

Розпочато будівництво нового комфортного житла в м. Луганську

У самому центрі м. Луганська, на Городку Щорса, розпочато будівництво нового комфортного житла.

Замовником зазначеного будівництва виступає Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Еталон». Проектною організацією є Товариство з обмеженою відповідальністю «Проектне бюро «Модуль».

Так, розроблено та вже успішно реалізується у поточному році проект будівництва багатоповерхового трьохсекційного житлового будинку з підземною автостоянкою та об’єктами торгівельно-побутового й оздоровчого призначення за адресою: Городок Щорса, 19-а в м. Луганську.

В рамках проекту вже прийнятий в експлуатацію перший 10-поверховий будинок в містечку Щорса. Загальна житлова площа будівлі - 5 тисяч метрів квадратних, всього в будинку 54 квартири, перший поверх становить 500 квадратних метрів нежитлової площі. Паркінг обладнаний згідно з усіма сучасними нормами системи відеоспостереження, пожежною сигналізацією, вентиляцією. На першому поверсі розташована диспетчерська.

4 липня 2013 року розпочато будівництво другої секції багатоповерхового житлового будинку.

Зі слів директора ТОВ «ВКФ «ЕТАЛОН» Сергія Петракова, це перший проект в Луганську, який передбачає не тільки будівництво нового житла, а й реконструкцію всього житлового району. Згідно з проектами, на Городку Щорса будуть розташовуватися 10, 12, 14 й 16-поверхові будинки.

Квартири в нових будинках відрізняються підвищеною комфортністю, поліпшеним плануванням, застосовані енергозберігаючі технології, передбачено індивідуальне опалення і дотримані всі необхідні санітарно-технічні норми. Період будівництва однієї секції такого житлового будинку становить приблизно 12 місяців, що свідчить про оперативність і якість проведених робіт.

 

Техніко-економічними показниками багатоповерхового трьохсекційного житлового будинку є:

площа ділянки – 0,9492 га;

площа забудови:

три житлові 10-поверхові будинки за проектом – 2175 м 2;

прибудовані приміщення – 360 м2;

трансформаторна підстанція – 63,75 м2;

кількість квартир – 162 од;

корисна площа квартир – 13500 м2;

будівельний об’єм житлових будинків 78324,42 м3.