14 жовтня 2013, 15:36

У Мінрегіоні відбулась нарада з питань зняття грифів обмеженості доступу з генеральних планів міст.

На виконання рішення колегії Міністерства від 17 вересня 2013 року Мінрегіоном здійснюються заходи з надання методичної допомоги представникам регіональних органів містобудування та архітектури з питань зняття грифів обмеженості доступу до містобудівної документації.

Так, 10 жовтня Департаментом містобудування, архітектури та планування території проведено нараду з цього питання за участі головних архітекторів усіх областей України. До участі у нараді були залучені також представники Державного агентства земельних ресурсів, Генерального штабу Збройних Сил України та профільних науково-дослідних інститутів.

Були розглянуті нагальні питання практичного виконання положень законодавства в частині надання доступу громадськості до містобудівної інформації, а також процедури та інструкції з зняття грифів обмеженості доступу з існуючих генеральних планів.

В ході обговорення, зокрема, було визначено, що розроблення нової та трансформація існуючої містобудівної документації у вигляді наборів геопросторових даних у форматі геоінформаційних систем є ефективним та перспективним шляхом розв’язання таких завдань.

За результатами наради регіонам дано доручення звернутись до організацій-розробників містобудівної документації з ініціативою розпочати роботи з перегляду грифів доступу до текстових та графічних матеріалів, а також приступити до розміщення загальнодоступних відомостей генеральних планів на веб-сайтах відповідних органів містобудування та архітектури.