06 лютого 2014, 13:56

Засідання Луганської обласної організації Національної спілки архітекторів України

    05 лютого 2014 року у державному проектному інституті «Луганськцивільпроект» відбулось засідання Луганської обласної організації Національної спілки архітекторів України (далі – Обласна організація НСАУ).

   В роботі засідання прийняли участь члени Обласної організації НСАУ, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, головний архітектор області Олена Єрьоменко, кандидати до вступу в Обласну організацію НСАУ.

   Засідання відкрив голова правління Обласної організації НСАУ Михайло Булкін, який ознайомив присутніх з результатами роботи IV пленума правління НСАУ, що відбувся 4 жовтня 2013 р. у м. Львові.

   На пленумі були розглянуті питання про створення Архітектурної палати України, внесення змін до Правил професійної етики архітектора, захист авторського права архітекторів, функції архітектурно-містобудівних рад, про проведення містобудівних та архітектурних конкурсів та інше.

   Під час засідання членами Обласної організації НСАУ були обговоренні питання про порушення, які виникають під час проведення будівельних робіт та при прийнятті об'єкту до експлуатації.

   Обласною організацією НСАУ було прийнято рішення про ініціювання розгляду Луганською обласною державною адміністрацією питання щодо  обов'язкового проведення архітектурних та містобудівних конкурсів з метою виявлення кращих архітектурно-планувальних, інженерно-технічних та економічних проектних пропозицій щодо об'єктів містобудування та архітектури і визначення виконавців проектної документації.