Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняУправління містобудування та архітектури Новини25 листопада 2016, 07:562016-11-16 Міжнародна спілка архітекторів: Салоніки (Греція). Мітинг Президентів країн ІІ Регіону МСА
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняУправління містобудування та архітектури 25 листопада 2016, 07:56

2016-11-16 Міжнародна спілка архітекторів: Салоніки (Греція). Мітинг Президентів країн ІІ Регіону МСА

 
25 листопада 2016, 07:56

2016-11-16 Міжнародна спілка архітекторів: Салоніки (Греція). Мітинг Президентів країн ІІ Регіону МСА

4-5 листопада в Салоніках (Греція) відбувся мітинг Президентів країн ІІ Регіону МСА. Україну представляли Віце-Президенти НСАУ Вадим Жежерін, Олена Олійник, Олександр Чижевський. 
Організатором зустрічі була від Спілки архітекторів Греції  Фані Вавілі Циніка,  професор кафедри архітектурного проектування і архітектурних технологій  Школи архітектури Університету Аристотеля в Салоніках.  
Міжнародну спілку архітекторів, крім української делегації, представляли Деніз Інчедаї, віце-президент МСА ІІ Регіону; Члени Ради МСА Андрій Боков (Росія), Єжі Грохульський (Польща); Президенти спілок архітекторів Латвії (Юріс Пога),  Литви  (Рута Лейтанайте) , Естонії (Хіндрек Кеслер), Ливану (Елі Хурі), Словакії, Румунії (Сербан Тіганас), Росії (Микола Шумаков) та інші.
У своєму вступному слові віце-президент II регіону МСА Деніз Інчедай поінформувала про діяльність робочих комісій і груп і звернула увагу на нові завдання перед Конгресом МСА в Сеулі у вересні наступного року. В числі головних - вдосконалення системи архітектурної освіти, політичні та економічні проблеми в країнах II регіону МСА (Сирія, Ірак, Афганістан, Україна), реформування політики МСА в відношення молоді та ряд інших.
Ряд пропозицій щодо активізації діяльності прозвучали в звітах членів Ради МСА. Єжі Грохульский (Польща) розповів, що завершується робота над умовами участі в конкурсах МСА; надалі є важливою проблема біженців.
Сербан Драгес Тіганас (Румунія) запропонував всім секціях МСА внести пропозиції до Конгресу МСА. Андрій Боков (Росія) відзначив успішне проведення в м. Баку ІІІ Бакинського Міжнародного Архітектурного Конкурсу в жовтні 2016 р. У ході дискусії Президентів країн було презентовано досвід успішної роботи національних секцій, внесений ряд пропозицій щодо вдосконалення діяльності МСА.
Відомий архітектор, член Ради МСА Нікос Фінтікакіс організував екскурсію по Археологічному музею, де він був автором реконструкції.
Наступна, остання перед Конгресом в Сеулі, зустріч Президентів Спілок архітекторів ІІ Регіону МСА відбудеться в Софії (Болгарія) весною 2017 



07 березня 2017, 09:43
Житловим питанням українців треба займатись негайно
Україні потрібне запровадження житлових програм, які дозволять широкому колу українців придбавати власне житло, для мінімізації небезпек, що можуть бути викликані масовою еміграцією українців за кордон. Про це заявив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

докладніше »



02 березня 2017, 10:38
Уряд схвалив план заходів з реалізації Закону щодо удосконалення містобудівної діяльності
 Уряд схвалив план  заходів з реалізації Закону 1817–VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності». Так, до червня 2017 року мають бути прийняті всі необхідні для реалізації закону підзаконні акти. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

докладніше »



02 березня 2017, 10:12
Уряд вдвічі скоротив процедури розроблення, погодження та затвердження будівельних норм
Черговий крок до спрощення ведення будівельного бізнесу в Україні. Ми оптимізували та вдвічі скоротили процедури розроблення, погодження та затвердженні будівельних норм або змін до них. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко прокоментував прийняту на засіданні Уряду відповідну постанову.

докладніше »



27 лютого 2017, 16:05
Співпраця Держмолодьжитла з органами місцевого самоврядування поглиблюється
Черговим етапом поглиблення співпраці Держмолодьжитла з органами місцевого самоврядування стало засідання 23 лютого Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування (АМУ) в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку.

докладніше »



23 лютого 2017, 12:16
Громадські організації учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб виступають за прийняття Закону щодо удосконалення діючих житлових програм
Громадські організації, які опікуються інтересами сімей учасників АТО та внутрішньо переміщеними особами, виступають за якнайшвидше прийняття Верховною Радою України в цілому Законопроекту «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)» від 04.05.2016 р. № 4550.

докладніше »



08 лютого 2017, 10:23
Мінрегіон спільно з «Разом проти корупції» працює над впровадженням антикорупційних заходів
У Мінрегіоні відбулася робоча зустрів фахівців Міністерства із експертами Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

докладніше »



31 січня 2017, 12:28
ДАБІ визначила пріоритети діяльності на 2017 рік
26 січня за участю керівництва Держархбудінспекції та керівників територіальних органів відбулася виробнича нарада, на якій було підбито підсумки діяльності ДАБІ у 2016 році за основними напрямками роботи та визначено пріоритети діяльності на 2017 рік.

докладніше »



26 січня 2017, 12:21
ДФРР – це мотивація для місцевого самоврядування інвестувати в інфраструктурні проекти
Фінансові ресурси Державного фонду регіонального розвитку — мотиваційний інструмент, яким держава, формуючи політику, підтримує створення ЦНАПів, енергоефективність, розбудову інфраструктури та місцевих доріг тощо. У 2017 році запланований обсяг фінансування з ДФРР у розмірі — 3,5 млрд грн.

докладніше »



24 січня 2017, 11:42
Засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації
24 січня 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проект містобудівної документації «План зонування міста Лисичанськ». В засіданні прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Гуц В.В., члени архітектурно-містобудівної ради, представники Лисичанської міської ради, автори проекту ТОВ «Інститут Харківпроект» та архітектори міст та районів області. 

докладніше »



19 січня 2017, 12:40
У будівництві запроваджуються європейські дозвільні процедури
Парламент прийняв закон,  яким вводиться європейський підхід до  дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття Верховною Радою Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності» (4733-1), одним із ініціаторів якого є Мінрегіон.

докладніше »



13 січня 2017, 10:46
Основне завдання децентралізації в 2017-му — секторальне просування реформи
Реформа децентралізації була і залишається пріоритетною у 2017 році. Основне завдання в цьому році — секторальне просування реформи – в освіті, медицині, системі надання адмінпослуг, земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на нараді з питань децентралізації під головуванням Президента України Петра Порошенка в Одесі участю представників ОТГ, голів ОДА всіх південних областей .

докладніше »



06 січня 2017, 08:03
Держмолодьжитло запроваджує «Скриньку довіри» та «Телефон довіри»
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву з 1 січня 2017 року відкрив у рамках заходів щодо забезпечення прозорості та унеможливлення корупційної складової в роботі Держмолодьжитла запроваджує роботу електронної поштової скриньки «Скринька довіри» та телефонної лінії «Телефон довіри».

докладніше »



04 січня 2017, 10:59
Відтепер для перепланування житла не потрібно отримувати дозволи
Урядовою постановою  спростили Правила користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків

докладніше »



30 грудня 2016, 07:38
Введення інституту орендного житла дозволить вирішити житлове питання та залучить інвестиції у будівництво
Введення інституту орендного житла та створення державного фонду орендного житла вирішить питання забезпечення житлом держслужбовців та молодих спеціалістів і зацікавить інвесторів. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час прес-конференції 21 грудня.

докладніше »



26 грудня 2016, 08:07
Кабмін схвалив законопроект Мінрегіону щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності
Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності».

докладніше »



23 грудня 2016, 07:33
ДАБІ передала функції держархбудконтролю Сєвєродонецьку
22 грудня Сєвєродонецьк, який на даний момент є адміністративним центром Луганської області, отримав містобудівні повноваження.

докладніше »



22 грудня 2016, 07:28
Мінрегіон планує створити єдиний містобудівний кодекс
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує створити єдиний містобудівний кодекс. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку. будівництва та ЖКГ з питань будівництва Лев Парцхаладзе на прес-конференції 21 грудня.

докладніше »



21 грудня 2016, 12:21
Геннадій Зубко розповів регіональним журналістам про підсумки роботи у 2016 році
Журналістська робота й активність долучила сьогодні людей до можливості впливати на рішення місцевої влади та визначати пріоритети  розвитку громади. Без  регіональних ЗМІ це було б не можливо. Про це заявив на зустрічі з регіональними журналістами Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

докладніше »



12 грудня 2016, 11:54
Про стан забезпечення містобудівною документацією територій та населених пунктів
На виконання доручень Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубка Г.Г. від 16.01.2016 № 24352/159/1-13 щодо продовження роботи з розроблення та оновлення містобудівної документації та від 04.05.2016 № 48804/3/1-15 щодо забезпечення планами зонування території міст – обласних центрів та інших населених пунктів Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у першому півріччі 2016 року проведено відповідні моніторинги.

докладніше »



09 грудня 2016, 11:23
У Мінрегіоні відбудеться погоджувальна нарада з обговорення пропозицій до законопроекту щодо вимог до будівель, споруд та будівельних виробів
12 грудня відбудеться публічне обговорення пропозицій до розробленого Міністерством регіонального розвитку проекту Закону України «Про основні вимоги до будівель та споруд, а також умови розміщення на ринку будівельних виробів, гармонізовані з нормами законодавства Європейського Союзу» за участю заступника міністра Лева Парцхаладзе.

докладніше »



02 грудня 2016, 09:44
02 грудня 2016 року відбулось засідання колегії облдержадміністрації
З питання  необхідності розроблення та затвердження Регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі  та покращання умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017- 2022 роки  на засіданні колегії облдержадміністрації виступив заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

докладніше »



30 листопада 2016, 11:18
Уряд затвердив план дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»
Уряд затвердив план дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016 – 2018 роках і зобов’язався забезпечити належну її реалізацію.

докладніше »



30 листопада 2016, 10:42
Через портал DATA.GOV.UA громадяни зможуть отримати інформацію про діяльність органів влади
Впорядкування роботи Єдиного державного порталу відкритих даних DATA.GOV.UA — ще один крок до відкритості та прозорості органів влади, до європейських принципів поширення публічної інформації. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття урядової Постанови «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних».

докладніше »



25 листопада 2016, 07:56
2016-11-16 Міжнародна спілка архітекторів: Салоніки (Греція). Мітинг Президентів країн ІІ Регіону МСА
4-5 листопада в Салоніках (Греція) відбувся мітинг Президентів країн ІІ Регіону МСА. Україну представляли Віце-Президенти НСАУ Вадим Жежерін, Олена Олійник, Олександр Чижевський. 

докладніше »



17 листопада 2016, 07:43
Погодження проектів землеустрою онлайн на e.land.gov.ua
16 листопада Держгеокадастр та Державне агентство з питань електронного урядування презентували черговий електронний сервіс у сфері земельних відносин – онлайн замовлення та автоматичний розподіл проектів землеустрою на експертів.

докладніше »



16 листопада 2016, 07:04
За рахунок 23 млн євро від ЄС будуть реалізовані проекти регіонального розвитку
Запровадили ще один механізм фінансування проектів регіонального розвитку — за рахунок першого траншу допомоги Євросоюзу у розмірі  23 млн євро для секторальної бюджетної підтримки. Так прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ прийняття сьогодні Урядом відповідної постанови

докладніше »



01 листопада 2016, 07:00
Інформація щодо саморегулівних організацій у сфері архітектурної діяльності
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомляє, що згідно з наказом Мінрегіону від 18.10.2016 № 280 саморегулівній організації у сфері архітектурної діяльності 

докладніше »



27 жовтня 2016, 06:56
27 жовтня 2016 року відбулось засідання колегії управління містобудування та архітектури Луганської облдержадміністрації.
27 жовтня 2016 року відбулось засідання  колегії управління містобудування та архітектури  Луганської облдержадміністрації.

докладніше »



21 жовтня 2016, 06:54
27 жовтня 2016 року відбудеться засідання колегії управління містобудування та архітектури Луганської облдержадміністрації.
27 жовтня 2016 року відбудеться засідання  колегії управління містобудування та архітектури  Луганської облдержадміністрації.         

докладніше »



03 жовтня 2016, 09:36
Всесвітній День архітектора
У архітекторів сьогодні професійне свято. У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято.

докладніше »




|| Наступна сторінка
Сторінки:
1234567

Архів по роках:

2011201220132014201520162017
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера