26 грудня 2016, 08:07

Кабмін схвалив законопроект Мінрегіону щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності».

«Прийняття цього законопроекту Верховною Радою дозволить Україні піднятися в рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» щодо індексу якості контролю. Основна суть — допуск на будівельний ринок тільки тих фахівців, які мають профільну освіту, а також спрощення процедури отримання технічних умов на будівництво», — прокоментував заступник Міністра з питань будівельної галузі Лев Парцхаладзе.

Відповідний законопроект розроблено на виконання пунктів 24 та 29 плану дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу «Ведення бізнесу» на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1406-р.

Після підписання Прем’єр-Міністром, у першому кварталі наступного року законопроект буде винесений на розгляд Верховної Ради України.

Пес-служба Мінрегіону