30 грудня 2016, 07:38

Введення інституту орендного житла дозволить вирішити житлове питання та залучить інвестиції у будівництво

Введення інституту орендного житла та створення державного фонду орендного житла вирішить питання забезпечення житлом держслужбовців та молодих спеціалістів і зацікавить інвесторів. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час прес-конференції 21 грудня.

«Сьогодні у Європі понад 50% житла є орендованим, у той час як в Україні таке поняття практично відсутнє. Державний фонд орендного житла дозволить забезпечити житлові потреби держслужбовців без передачі службового житла у власність. На сьогодні ми маємо справу з тим, що чиновник, заходячи на нову посаду, відразу отримує у власність службове житло, незалежно від того, скільки і з яким результатом він пропрацює на державу. Наша пропозиція – надавати спеціалістам державне житло в оренду. Якщо людина пропрацює на посаді, скажімо, 5 чи 10 років, тоді вона зможе переоформити його у власність», — повідомив Лев Парцхаладзе.

Заступник Міністра також зазначив, що такий інститут дозволить забезпечити житлом молодих спеціалістів, що наразі є великою проблемою. «Вкладення коштів у державну нерухомість буде цілком привабливим для інвесторів. А за їх участю цілком реально знайти можливість будівництва такого житла навіть нижче ринкової вартості», — додав Лев Парцхаладзе.

       Перс-центр Мінрегіону