24 січня 2017, 11:42

Засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації

24 січня 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проект містобудівної документації «План зонування міста Лисичанськ». В засіданні прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Гуц В.В., члени архітектурно-містобудівної ради, представники Лисичанської міської ради, автори проекту ТОВ «Інститут Харківпроект» та архітектори міст та районів області.

План зонування території м. Лисичанська – це містобудівна документація, якою встановлюється функціональне призначення, вимоги до забудови, ландшафтної організації та іншого використання територій, окремих земельних ділянок, а також перелік усіх допустимих видів, умов і обмежень використання територій та окремих земельних ділянок у межах зон, визначених цим планом.

Зазначена містобудівна документація після її затвердження створить сприятливі умови для життєдіяльності людини, забезпечення захисту території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також дозволить ефективно залучати  інвестиції у розвиток міста Лисичанська,

Архітектурно-містобудівною радою при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації прийнято рішення рекомендувати Лисичанській міській раді доопрацювати  план зонування міста Лисичанськ та  затвердити його. Враховуючи що м. Лисичанськ  занесений   до  списку  історичних  населених  місць  України, Лисичанській міській раді також рекомендовано додатково до цієї містобудівної документації розробити історико-архітектурний опорний план. що є основним документом, який   визначає   культурну   спадщину   населеного місця та історико – культурну  цінність його території.