23 лютого 2017, 12:16

Громадські організації учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб виступають за прийняття Закону щодо удосконалення діючих житлових програм

Громадські організації, які опікуються інтересами сімей учасників АТО та внутрішньо переміщеними особами, виступають за якнайшвидше прийняття Верховною Радою України в цілому Законопроекту «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)» від 04.05.2016 р. № 4550. Про це йшлося під час зустрічі першого заступника голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного та представників громадських організацій, яка відбулася в рамках підписаних у жовтні минулого року меморандумів про співпрацю.

Сергій Комнатний зазначив, що Держмолодьжитло вже запровадило преференції для сімей учасників АТО під час пільгового молодіжного житлового кредитування, яке здійснюється за рахунок власних коштів Фонду. Крім того, за активної участі Держмолодьжитла в ряді регіонів України, зокрема, на Харківщині та Черкащині,  органи місцевого самоврядування запровадили місцеві програми забезпечення житлом сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Роботи щодо запровадження таких програм ведуться і в інших регіонах.

Представники громадських організацій позитивно сприйняли інформацію про діяльність Держмолодьжитла щодо забезпечення житлом сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Втім, вони звернули увагу на те, що найбільш системно житлове питання вказаних категорій громадян здатний допомогти вирішити Законопроект № 4550 від 04.05.2016 р. Цей Законопроект вже прийнятий у першому читанні і днями має бути винесений Верховною Радою на голосування у другому читанні.

Учасники зустрічі наголосили на необхідності якнайшвидшого прийняття даного Законопроекту, завдяки нормам якого сім’ї учасників АТО зможуть отримувати, зокрема, державну підтримку в розмірі 50% вартості житла. Сім’ї внутрішньо переміщених осіб, у разі прийняття законопроекту, зможуть придбати житло  за допомогою пільгового довготривалого кредитування.

Прес-центр Держмолодьжитло