27 лютого 2017, 16:05

Співпраця Держмолодьжитла з органами місцевого самоврядування поглиблюється

Черговим етапом поглиблення співпраці Держмолодьжитла з органами місцевого самоврядування стало засідання 23 лютого Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування (АМУ) в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку.

В рамках засідання Секції АМУ з питань соціального захисту населення обговорювали питання реалізації державної політики у сфері забезпечення молоді житлом. Зокрема, мова йшла про стан житлової політики в Україні та ті виклики, які доводиться вирішувати в її межах державі.

Перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив, що одним з найнебезпечніших викликів, які постають нині перед державою, є втрата надії на побудову свого майбутнього у власному житлі сотень тисяч черговиків та молодих фахівців, які внаслідок цього залишають країну.

«Малі населені пункти України вже зіштовхнулися з проблемою депопуляції та її наслідками. В деяких місцях ця проблема призвела до повного зникнення населених пунктів з мапи нашої країни. Нажаль, ця проблема може набути і загальнодержавних масштабів. Тож, вирішувати її треба як на загальнодержавному, так і на місцевому рівні», — сказав Сергій Комнатний.

За словами Сергія Комнатного, з необхідністю посилення напрямку щодо житлового забезпечення громадян вже погодились очільники багатьох українських міст, які запровадили житлові програми, які доручено реалізовувати Фонду «Держмолодьжитло». Користь від запровадження подібних програм доведена на практиці.

Під час свого виступу Перший заступник голови правління Держмолодьжитла запропонував керівникам міст співпрацю щодо вирішення житлового питання громадян.

За матеріалами прес-служби Держмолодьжитла