06 серпня 2013, 16:42

На 10-му місці в Україні знаходиться Луганщина за обсягами виконаних робіт у будівельній галузі

На 10-му місці в Україні знаходиться Луганщина за обсягами виконаних робіт у будівельній галузі. Про це доповів начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександр Обухов на апаратній нараді у голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка. Учасники наради розглянули питання про виконання завдань та соціальних ініціатив Президента України в будівельній сфері.

За словами Олександра Обухова, за І півріччя 2013 року в області виконано будівельних робіт на 648,5 млн. грн. або 95,5% до І півріччя 2012 року (при цьому індекс будівельної продукції всього по Україні за цей період становить 80,8%).

Чисельність працюючих у будівельній галузі - 10630 осіб. За обсягами виконаних робіт Луганщина знаходиться на 10-му місці, за темпами - на 9-му місці. Так, з початку року за даними Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю введено в експлуатацію 52,9 тис. кв. м загальної площі житла, у тому числі в містах області - 35,8 тис. кв. м, в районах - 17,1 тис. кв. м.

Для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, рішенням Міжвідомчої комісії Мінрегіону прийнята Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів і вибрано 7 житлових будинків, 312 квартир загальною площею 25,9 тис. кв. метрів. Обсяги державного фінансування на 2013 рік складають 9,980 млн. грн., Станом на сьогодні фактично профінансовано 4,990 млн. грн. З видачі кредитів населенню для придбання доступного житла з банками області укладені 36 договорів на суму 8,395 млн. грн.

Для участі у Програмі забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки визначено 4 житлових будинки, 216 квартир загальною площею 12,0 тис. кв. м. Передбачені обсяги фінансування на 2013 рік складають 14,87 млн. грн., в тому числі з державного бюджету - 8,710 млн. грн.

«Одним з пріоритетних завдань Президента України є реалізація Програми соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому з метою створення необхідних умов для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області прийняті доповнення та зміни до Регіональної Програми соціального захисту дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування до 2014 року. З 2011 року в регіоні з ініціативи облдержадміністрації та обласної ради розпочато будівництво дитячих будинків сімейного типу. Перші будинки сімейного типу були побудовані в місті Луганськ », - повідомив Олександр Обухов.

На сьогодні будівництво будинків сімейного типу ведеться в містах Первомайськ, Ровеньки та Білокуракинському районі. У 2012 році на будівництво будинків з державного та обласного бюджетів було виділено 6,75 млн. грн. У 2013 році планується будівництва дитячого будинку сімейного типу в смт. Біловодськ, також розробляється проект будівництва 10 будинків в місті Луганськ, який здійснюватиметься за підтримки облдержадміністрації, обласної ради та Благодійної організації «СОС - Кіндердорф».

Окремим блоком на виконання завдань Президента України проводяться заходи в медичній сфері, підкреслив начальник обласного управління капітального будівництва. Так, завершено реконструкцію прибудови до будівлі пологового відділення обласного перинатального центру III рівня на базі Луганської обласної клінічної лікарні. Кошторисна вартість об'єкта - 121445,236 тис. грн.

З 2011 року ведеться реконструкція приміщень для центру невідкладних станів та медицини катастроф Луганської обласної клінічної лікарні: кв. 50-річчя Оборони Луганська. Кошторисна вартість реконструкції - 22798,813 тис. грн.

Йде реконструкція приміщень високо-спеціалізованого відділення Луганської обласної клінічної лікарні (будівля поліклініки). Кошторисна вартість реконструкції - 24040,820 тис. грн.

У стадії завершення роботи з реконструкції обласного туберкульозного диспансеру в селі Трьохізбенка Слов'яносербського району (II черга). Будівництво 2-ї черги ведеться з 2010 року. Кошторисна вартість будівництва - 33510,650 тис. грн.

«На сьогодні в області продовжується робота щодо розроблення та затвердження нових проектів реконструкції, будівництва, капітальних ремонтів об'єктів охорони здоров'я. Для реалізації проектів необхідно більш 200,000 млн. грн. Освоєння зазначеного обсяг коштів і виконання робіт можливо протягом 1,5-2 років », - заявив Олександр Обухов.