03 квітня 2017, 10:45

Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії за участю гостей з Іспанії

31 березня у залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф'єва був справжній аншлаг. Бо саме в цей чудовий вечір відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом диригента з Іспанії - Хосе Вісенте Перес та за участю запрошеного соліста. Цікава програма не залишила глядачів байдужими.
Артистами оркестру були виконані твори відомих композиторів: А. Дворжака - Симфонія № 8, соль мажор та О.К. Глазунова - Концерт для саксофона з оркестром, мі-бемоль мажор. Також в програмі прозвучав твір сучасного мексиканського композитора А. Маркеса. Його чудові латино-американські ритми зачарували всіх слухачів яскравими звуками мексиканської атмосфери.
Концерт для саксофона з оркестром - один з останніх шедеврів композитора, який був написаний у 1934 році, в Парижі. Сольну партію саксофона в ньому майстерно виконав талановитий артист з Іспанії - Антоніо Перес. Він вразив всіх присутніх ритмічним різноманіттям виконуваної музики. У творі чувся як ліричний настрій, забарвлений легкими тонами суму, так і енергійні, яскраві та драматичні моменти. Слід зауважити, що струнний супровід оркестру вигідно підкреслив соковитість і повноту звуку саксофона.
Симфонія № 8, соль мажор - одна з вершин творчості Дворжака, яка була виконана саме сьогодні артистами оркестру. Симфонія народилася у композитора в процесі спілкування з природою і звичаями, легендами і піснями. У ній найбільш сильно відображений первинний зв'язок з рідною землею і народом, яка дарує особливу впевненість, радість життя, мужню силу.
Виконавська майстерність музикантів викликала захоплення слухачів. Переповнена зала аплодувала стоячи, виказуючи вдячність артистам, захопленість їх талантом, щиру любов до класичної музики. Із задоволенням даруємо найкращі емоції та почуття улюбленому слухачу. Запрошуємо на наступний концерт, який відбудеться 8 квітня, о 18.00. До нових музичних зустрічей!