29 травня 2017, 10:48

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представляє прем'єру вистави за п’єсою Данкана Макміллан "ЛЕГЕНІ". Пластична драма-піар. Обмеження за віком – 18+ Режисура, сценографія- Євген Мерзляков Художник по костюмах – Тетяна

Традиційно в кінці травня сонячна Херсонщина зустрічає учасників і гостей Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». У 2017 році палітру фестивалю склали численні театри з 12 країн, а саме: Білорусь, Вірменія, Грузія, Данія, Литва, Польща, Португалія, Румунія, Туреччина, Угорщина, Україна, Франція.

20 травня  в рамках фестивалю свою роботу представив Луганський український театр. Фантазія на 1 дію «І все-таки я тебе зраджу» Н.Нежданої в лютому цього року вийшла прем’єрою, але  вже встигла  відкрити нову грань творчих можливостей театру не тільки для сєвєродонецької публіки. Вистава, як і п’єса, що є постмодерною імпровізацією на тему особистого життя Лесі Українки, насичена символами, реальними і напівреальними образами, пластикою і атмосферною музикою. Вона руйнує стереотип пам’ятника, яким звично уявляють геніальну українську письменницю, і створює новий образ «земної, живої, лукавої» Лесі.