13 листопада 2015, 13:17

На реалізацію проектів-переможців в Луганській області Програмою розвитку ООН буде виділено понад 2 млн грн

Підведено результати першого раунду конкурсу в Луганській області Програми малих грантів Програми розвитку ООН, призначених внутрішньо переміщеним особам, які проживають в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській та Донецькій областях та місцевому населенню Донецької і Луганської областей (з підконтрольних Уряду України територій), які бажають розпочати або відновити свій бізнес.

На першому етапі серед переможців визначено 13 проектів на загальну суму 2 125 840 гривень. Серед проектів-переможців бізнес-ідеї від створення підприємств з виробництва пінобетону або тротуарної плитки  до запуску виробництва продуктів харчування або центру розвитку дитини.

Розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить від 75 000 грн (при створенні одного робочого місця)  –    до 225 000 грн (при створенні не менше 4-х робочих місць).

Для участі у конкурсному відборі було подано та зареєстровано 78 заявок, проте відповідали технічним умовам і були допущені до конкурсу тільки 62 з них.

Довідково. Програма малих грантів реалізується в рамках проектів Програми розвитку ООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» за фінансової підтримки Уряду Японії. Зазначені проекти надають різні види технічної допомоги, спрямованої на вирішення проблем зайнятості та самозайнятості серед найбільш постраждалих від конфлікту груп населення. Загальний бюджет тільки однієї цієї грантової програми становить 1 670 000 доларів.