23 грудня 2015, 14:20

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області проведено навчальний семінар для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області проведено навчальний семінар для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг.

22 грудня Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної держадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області проведено семінар на тему: «Надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і речових прав на нерухоме майно».

У його роботі взяли участь керівники центрів надання адміністративних послуг міст та районів області та адміністратори центрів.

В результаті децентралізації влади повноваження щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців, прав на нерухоме майно передаються органам місцевої влади.

Учасники семінару активно обговорили останні зміни, внесені до законів України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців». Окремо зупинились на вимогах до оформлення документів, ведення реєстраційних справ, справляння адміністративного збору за проведення державної реєстрації.

Було зазначено, що триває робота з підключення центрів надання адміністративних послуг до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За результатами роботи семінару прийнято рішення, що у подальшому практичні навчання адміністраторів центрів з питання користування програмними засобами ведення вищезазначених реєстрів будуть проводитися безпосередньо на місцях представниками міських та районних управлінь юстиції.