07 липня 2016, 11:18

В області створено ще один центр надання адміністративних послуг

В області на території, що контролюється українською владою, діє 16 центрів надання адміністративних послуг області (далі - центри), із них 12 районних та 4 міських.

З квітня 2016 року розпочав свою діяльність новостворений центр надання адміністративно-юридичних послуг Кремінської міської ради, який надає 38 видів адміністративних послуг.

За період дії центру суб’єктам звернення надано 827 адміністративних послуг у сфері державної реєстрації бізнесу, речових прав на нерухоме майно та реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи.

Протягом І півріччя поточного року суб’єкти господарської діяльності та громадяни області через центри отримали майже 72 тисячі адміністративних послуг, що в 1,5 рази більше аналогічного періоду 2015 року. В середньому за місяць через центри області надавалося понад 12,0 тис. послуг.

Таке збільшення кількості адміністративних послуг обумовлено внесенням змін до чинного законодавства та, в результаті чого, починаючи з другого кварталу, запроваджено надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу через центри області.

Разом із тим через центри у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжне надаються ще й адміністративні послуги у сфері реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи.