21 липня 2016, 15:03

Проведено семінар - нараду для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг

Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області за участю представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено семінар-нараду для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг.

З метою запровадження надання адміністративних послуг з державної реєстрації громадських формувань через Центри надання адміністративних послуг області 20 липня 2016 року Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області за участю представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної держадміністрації для адміністраторів центрів було проведено семінар-нараду на тему: «Особливості проведення державної реєстрації громадських формувань через фронт-офіси». У його роботі взяли участь керівники центрів надання адміністративних послуг міст та районів області та адміністратори центрів.

Починаючи з липня поточного року суб’єкти звернень мають змогу подавати документи для проведення державної реєстрації громадських організацій з правом юридичної особи та їх відокремлених підрозділів, структурних утворень політичних партій з правом юридичних осіб, організацій профспілок через центри надання адміністративних послуг.

Проте, прийом документів громадських формувань, які мають намір здійснювати свою діяльність без статусу юридичної особи буде проводиться виключно Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області.

Учасники семінару обговорили проблемні питання, які виникають у адміністраторів центрів надання адміністративних послуг при роботі з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Окремо зупинились на вимогах до прийняття заяв про реєстрацію нового громадського формування, внесення змін до відомостей або припинення громадського формування, оформлення документів, справляння адміністративного збору за проведення державної реєстрації.

За результатами роботи семінару прийнято рішення, що у подальшому будуть проводитися практичні навчання адміністраторів центрів надання адміністративних послуг з вищезазначених питань.