02 серпня 2016, 09:54

Програми підтримки бізнесу

На сьогодні підприємці можуть брати участь у реалізації низки програм підтримки підприємницької діяльності за рахунок державної підтримки, коштів міжнародних організацій і програм Європейського Союзу.

           Міністерство економічного розвитку і торгівлі України веде Державний реєстр інвестиційних проектів та проектних (інвестиційних) пропозицій, для реалізації яких може надаватися державна підтримка.    

           На офіційному веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (http://www.me.gov.ua/) у розділі «Діяльність» рубриці «Інвестиційно-інноваційна політика» розміщено інформацію щодо процедури надання державної підтримки для розробки або реалізації інвестиційних проектів.

           Державна підтримка для реалізації інвестиційних проектів надається виключно на конкурсній основі на підставі:

- даних Державного реєстру інвестиційних проектів;

- проектних (інвестиційних) пропозицій;

- експертних висновків за результатами проведення експертної оцінки їх економічної ефективності.

           Разом із тим, існує можливість підтримки підприємницької діяльності за рахунок коштів міжнародних організацій і програм Європейського Союзу, що надають підтримку українським підприємцям. Рішення про надання такої допомоги приймається виключно міжнародною фінансовою організацією, програмою, проектом. Інформація про програми Європейського Союзу, які надають підтримку українським підприємцям розміщена на веб-сторінці Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації у розділі «Підприємництво» підрозділі «На допомогу підприємцю».

           Також, на веб-сайті Мінекономрозвитку у розділі «Пріоритетні реформи» рубриці «Програми підтримки підприємців можна ознайомитися з європейською програмою підтримки малого та середнього бізнесу «COSME» та її підпрограмою «EEN» (європейська мережа підприємств). Ці програми можуть бути корисними для розвитку бізнесу та пошуку ділових партнерів за кордоном.

           Пропозиції щодо представлення інвестиційних проектів і пропозицій можна розмістити на веб-сайті Ради експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України (http://rei.mfa.gov.ua/) або надати їх на розгляд посольств України у відповідних країнах.