09 листопада 2010, 18:05

У Мінфіні розпочато майстер класи в межах реалізації навчальної програми Віртуального університету

 9 листопада 2010 року у Міністерстві фінансів розпочато майстер-класи професорів Хіроши Танака та Сергія Бушуєва в межах реалізації навчальної програми Віртуального університету Міністерства фінансів України щодо застосування кращої практики управління інноваційними проектами та програмами в контексті «Перезавантаження системи державних фінансів України».

 
Подякувавши представникам українсько-японського центру за вагомий внесок у галузь проектного менеджменту, Міністр фінансів Федір Ярошенко підкреслив надзвичайну важливість відпрацювання кожного проекту, кожної програми.
 
Мета майстер класів – розглянути сучасні глобальні тенденції розвитку управління проектами та програмами  фінансового сектору в контексті інжинірингу та інновацій у формуванні конкурентних переваг розвитку; дати оцінку розвитку управління проектами та програмами в Україні на основі японських досягнень в сфері інновацій та інжинірингу бізнес проектів; розробити та презентувати «дорожні карти» програм розвитку державних фінансів на рівнях Мінфіну та окремих областей.
 
Майстер класи будуть проведені у Києві для фахівців Міністерства фінансів України та його підлеглих структур, керівників обласних фінансових управлінь, головних розпорядників бюджетних коштів та інших зацікавлених сторін, у Миколаєві для керівників обласних державних адміністрацій та інших зацікавлених сторін та в АР Крим(м. Гурзуф) для керівництва Міністерства фінансів Автономної Республіки Крим.
 
Майстер класи проводяться за підтримки Японської агенції з міжнародного співробітництва та Української асоціації управління проектами. При створенні Віртуального університету Міністерства фінансів  вивчено та використано досвід багатьох країн з управління державними фінансами та провідних університетів світу з дистанційної підготовки фахівців.