15 листопада 2016, 16:11

Виїзне засідання робочої групи з визначення земельних ділянок

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Гуца В.В., 15.11.2016 відбулось виїзне засідання робочої групи з визначення земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які виставляються на земельні торги.

 

Засідання робочої групи відбулось на території Світлівської та  Калмиківської сільських рад Старобільського району.

 

Крім складу робочої групи, яке затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 09.04.2016 № 131 (зі змінами), в виїзному засіданні взяли участь представник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації та голова Калмиківської сільської ради Старобільського району Луганської області.

 

На порядку денному питання щодо визначення доцільності включення до переліку земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які можливо виставити на земельні торги, а саме:

 

1) щодо земельної ділянки водного фонду орієнтовною площею 4,7000 га для рибогосподарських потреб, яка розташована за межами населених пунктів та враховується у Світлівській сільській раді Старобільського району;

 

2) щодо земельної ділянки водного фонду орієнтовною площею.


88,4816 га для рибогосподарських потреб, яка розташована за межами населених пунктів та враховується у Калмиківській сільській раді Старобільського району.

 

Суть в тому, що до Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації надійшла інформація, що на одному водному об’єкті вода відсутня, а на іншому гідротехнічна споруда знаходиться в аварійному стані, що може загрожувати підтопленню населеного пункту.

 

У зв’язку з цим запропоновано зробити обстеження вищезазначених об’єктів на предмет наявності води, від чого буде залежати доцільність включення їх до переліку земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які виставляються на земельні торги та обстеження гідротехнічної споруди.

За результатами засідання робочої групи вирішено:

  1. включити до переліку земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які можливо виставити на земельні торги земельну ділянку водного фонду у комплексі з водним об’єктом орієнтовною площею 4,7000 га для рибогосподарських потреб, яка розташована за межами населених пунктів та враховується у Світлівській сільській раді Старобільського району за умови розроблення паспорту водного об’єкту в весняно – осінній період.
     
  2. включити до переліку земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які можливо виставити на земельні торги земельну ділянку водного фонду у комплексі з водним об’єктом орієнтовною площею 88,4816 га для рибогосподарських потреб, яка розташована за межами населених пунктів та враховується у Калмиківській сільській раді Старобільського району, за умови внесення змін до проекту землеустрою щодо встановлення і зміни меж населених пунктів Калмиківської сільської ради (с. Калмиківка, с. Новодонбаське, с. Кринички та с. Левадне) Старобільського району  в частині виключення Калмиківського водосховища з меж с. Калмиківка.