21 березня 2017, 13:54

Виїзна нарада з питань проведення паспортизації водних об’єктів у Кремінському районі

За ініціативою Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації (далі – Департамент) 17.03.2017 проведено виїзну нараду у Кремінському районі з питань проведення паспортизації водних об’єктів за участю представників Кремінської райдержадміністрації, територіального органу Держгеокадастру у Кремінському районі Луганської області,  територіального органу ДФС у Луганській області, сільських, селищних та міських рад.  

 

Директор Департаменту Квас В.М. повідомив, що за інформацією Луганського обласного управління водних ресурсів на території Кремінського району Луганської області розташовано 160 водних об’єктів загальною площею 767,6 га, в тому числі під озерами – 251,7 га, під штучними водосховищами та ставками –  515,9 га.

 

Станом на 01.03.2017 року 27 діючих договорів оренди земель державної власності водного фонду та водних об’єктів загальною площею 310,5123 га, в тому числі під водним дзеркалом – 130,7280 га.

 

За період 2015 – початок 2017 років від мешканців Кремінського району до Луганської облдержадміністрації надійшло 12 звернень. За результатами розгляду надано роз’яснення щодо порядку отримання права оренди на земельні ділянки водного фонду та водні об’єкти на конкурентних засадах (земельних торгах).

 

Відповідно до запланованих заходів з паспортизації водоймищ за рахунок фонду охорони навколишнього природнього середовища в рамках реалізації Регіональної програми з охорони навколишнього природнього середовища Луганської області на 2016 – 2018 роки розробити 5 паспортів водних об’єктів на території Кремінського району.

 

На нараді головам сільських, селищних рад Кремінського району доведено до відома і врахування в роботі пам’ятку, розроблену Департаментом з цього питання та розглянуто ряд питань, що виникають в процесі розпорядження водними об’єктами.

 

 

Директор Департаменту    В.М.КВАС