29 січня 2014, 15:25

Підтримка Червоного Хреста

        В період зимових холодів Луганська обласна, міські та районні організації  Товариства Червоного Хреста активно співпрацюють  с силами ГУ ДСНС України в Луганській області по наданню допомоги громадянам, які потерпають від холоду.

         В пункти обігріву, які розташовані в містах та районах області, передається теплий одяг, взуття, продукти харчування, одноразовий посуд, аптечки першої допомоги.

         Так, тільки Стахановською міською організацією в пункти обігріву міста було передано теплого одягу (куртки, пальто) на суму 17130 грн.

         Жовтневою районною організацією Товариства Червоного Хреста м. Луганська в пункт обігріву, відкритого в районні  залізничного вокзалу, передано 200 кг теплого одягу на 2000 грн.  та  хлібобулочні вироби на 100 грн.

         Також, працівниками Товариства  проводяться акції по збору одягу та продуктів харчування. Так, Лисичанською міською організацією за допомогою волонтерів загону «Милосердя»,  в загальноосвітніх школах  №№ 2, 14  була проведена  акція «П,ять картоплин», що дало змогу зібрати  70 кг картоплі та консервації.

         У центрах та кімнаті медико-соціальної допомоги Брянківської, Рубіжанської і Лисичанської міських організацій Товариства  організоване щоденне гаряче харчування безхатченків з видачею одягу та взуття. У всіх приміщеннях Товариства Червоного Хреста  області відкрити пункти обігріву.

         Медичними сестрами патронажними спільно зі спеціалістами Управлінь ДСНС України в Луганській області проводяться подвірні обходи населення з проведенням профілактики пожарної безпеки. Особлива увага приділяється одиноким громадянам та лежачим хворим.

          Обласна організація  звернулася   до населення  з підтримки Червоного Хреста по збору теплого  одягу для нужденних.