Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населенняНовини
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: субота, 27 квітня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населення
 
Новини

11 грудня 2015, 13:26
Профорієнтаційний захід для дітей-переселенців та дітей з інвалідністю у місті Сєвєродонецьку
9 грудня 2015 року в рамках Всеукраїнської декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю представники Луганського обласного та Сєвєродонецького міського центрів зайнятості провели профорієнтаційний захід для вихованців дитячо-юнацького клубу «Меридіан», які перемістились із зони АТО, та дітей-інвалідів.   З метою підготовки дітей до потреб ринку праці та умов сучасного життя фахівці служби зайнятості в ігровій формі надавали інформацію дітям, щоб допомогти їм професійно визначитися.

докладніше »



11 грудня 2015, 12:45
Процес оформлення виплат тимчасовим переселенцям із зони АТО можливо значно прискорити
Про це йшлося на апаратній нараді Луганської облдержадміністрації, яка відбулася 8 грудня. На нараді були розглянуті питання соціальних виплат тимчасово переміщеним особам.   Як розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук на сьогодні у області на обліку знаходяться біль ніж 240 тис. тимчасово переміщених осіб. Громадянам цієї категорії в поточному році у Луганській області вже було виплачено 235 млн. 537 тис. грн. 

докладніше »



10 грудня 2015, 08:52
За 11 місяців поточного року службою зайнятості працевлаштовано більше 11 тисяч громадян
Протягом 11 місяців 2015 року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися майже 34,3 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, які перебували на обліку: 56,5% – жінки, 39,3% складає молодь у віці до 35 років. Протягом зазначеного періоду поточного року до центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність більше 12,4 тис. вільних робочих місць майже від 2 тис. роботодавців області.   З метою оперативного і якісного вирішення питання працевлаштування безробітних, у тому числі соціально вразливих категорій громадян, центрами зайнятості Луганської області проводиться активна політика на ринку праці. Так, протягом січня – листопада 2015 року постійне місце роботи за направленням служби зайнятості отримали більше 11,5 тис. осіб. Отримали одноразову виплату допомоги та відкрили власну справу 105 осіб. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 152 особи.

докладніше »



10 грудня 2015, 08:48
Фахівці центрів зайнятості відвідали поранених бійців військового мобільного шпиталю в місті Сватове
8 грудня 2015 року представники Луганського обласного та Сватівського районного центрів зайнятості відвідали військовий мобільний шпиталь, що знаходиться у місті Сватово. Заступник директора Луганського обласного центру зайнятості Дмитро Поліщук привітав хворих та поранених бійців із зони АТО, побажав їм віри в себе, впевненості у своїх силах і підтвердив, що фахівцями центрів надавалася та й надалі надаватиметься вся необхідна допомога особам з інвалідністю та учасникам АТО, щоб вони відчували себе затребуваними в суспільстві. За сприяння Луганської обласної організації ВСЖТ «За майбутнє дітей» у якості підтримки всім надано гуманітарну допомогу в рамках виконання Всеукраїнської благодійної програми «Добро – людям», а саме медичні матеріали та одяг. 

докладніше »



10 грудня 2015, 08:44
На Біловодщині поглиблюється взаємодія управління соцзахисту населення та центру зайнятості для допомоги переселенцям
Ефективною формою надання допомоги внутрішньо переміщеним особам є співпраця із соціальними партнерами, а саме з управлінням соціального захисту населення, де безпосередньо проходить реєстрація та ведення обліку переселенців.   Задля максимального охоплення працездатного населення з числа внутрішньо переміщених осіб та надання їм усієї необхідної інформації, 8 грудня 2015 року спеціалістами Біловодського районного центру зайнятості проведений черговий профконсультаційний захід в управлінні соціального захисту населення Біловодської районної державної адміністрації.

докладніше »



10 грудня 2015, 08:38
У Марківському районі навчають безробітних громадян шляхам протидії торгівлі людьми
9 грудня 2015 року відбулася чергова дискусія безробітних громадян зі спеціалістами Марківського районного центру зайнятості з питань запобігання та протидії торгівлі людьми.   Практичний досвід роботи по запобіганню торгівлі людьми свідчить, що велику негативну роль у поширенні злочину «Торгівля людьми» відіграє недостатня обізнаність населення щодо можливостей працевлаштування за кордоном. Більшість потерпілих про своє реальне становище в іншій державі отримують уявлення вже після перетину кордону України. 

докладніше »



10 грудня 2015, 08:24
У Сєвєродонецьку проведено семінар із ґендерних питань щодо проблеми насильства в сім’ї
9 грудня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості проведено семінар із ґендерних питань за темою: «Проблема насильства в сім’ї». У заході взяли участь психолог Благодійного фонду «СОС Дитяче містечко» Ірина Єфімцева та жінки у віці від 26 до 56 років.   Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому! Це поширена проблема в усьому світі і серед усіх верств населення. Домашнє насильство представляє фізичне, психологічне, сексуальне та економічне приниження, залякування, утиски з метою постійного контролю однією людиною над іншою. У 90% випадків найбільше від домашнього насильства страждають жінки та діти. 

докладніше »



09 грудня 2015, 16:59
Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня
За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо фінансування пенсій станом на 7 грудня 2015 року профінансовано на виплату пенсій в Луганській області суму 115 062,22 тис. грн., з них:   -         вузол поштового зв’язку з 4 по 7 грудня; -         установи банків з 4 по 6 грудня.

докладніше »



09 грудня 2015, 12:03
На Луганщині відбулася молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства»
На Луганщині триває обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Сьогодні в місті Сєвєродонецьку відбулася молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства».   В акції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, представник польового офісу УВКБ ООН у Сєвєродонецьку Іван Погудін, студентська молодь. «Ми кажемо рішуче «Ні» насильству над жінками, домашньому насильству. Молодь Луганщини підтверджує свою чітку позицію з цього питання. Сьогодні ми викладемо помаранчево-синій символ нескінченності, що утворює собою поєднання жіночого та чоловічого начал», – зазначила Ольга Лішик.

докладніше »



08 грудня 2015, 17:22
Павло Розенко окреслив основні пріоритети Мінсоцполітики на наступний рік
Основним завданням Мінсоцполітики на наступний рік є робота над посиленням справедливості, доступності та адресності системи соціального захисту людини та підвищення рівня державних соціальних стандартів і гарантій. Про це 7 грудня під час звіту гуманітарного блоку Уряду повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.   У наступному році, за словами Міністра, Мінсоцполітики працюватиме над подальшою децентралізацією державної влади у сфері соціальної політики та розширенням повноважень місцевого самоврядування щодо впровадження соціальної політики, реформуванням трудового законодавства та системи пенсійного забезпечення, створенням Національного агентства зайнятості та реформуванням системи соціальних послуг загалом.

докладніше »



07 грудня 2015, 14:05
АНОНС. Молодь Луганщини каже «НІ» проявам насильства: 8 грудня відбудеться соціальна акція «Єднаймося проти насильства!»
На Луганщині триває обласний етап щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить із 25 листопада по 10 грудня. У рамках акції 8 грудня 2015 року о 14.00 на території Міського палацу культури (просп. Хіміків, 28, м. Сєвєродонецьк) відбудеться молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства!».   Під час акції молодь викладе помаранчево-синій знак нескінченності довжиною 10 метрів, що символізуватиме поєднання чоловічого та жіночого начал. Також усі бажаючі зможуть залишити помаранчевий відбиток долоні, що також символізуватиме приєднання до боротьби із різними видами насильства. Запланована участь заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

докладніше »



07 грудня 2015, 13:55
16 днів проти насильства на Луганщині. Молодь Сватівського району каже «STOP насильство»
Напружена військово-політична ситуація на Луганщині залишає відбиток на світогляді як дорослих, так і дітей. Діти є надчутливими до будь-яких проявів насильства. Нещодавно вся Україна дізналася про Сватівський район, у якому відбулися трагічні події, викликані конфліктом на сході держави.   Учні Сватівського навчально-виховного комплексу, яким на власному досвіді довелося пережити наслідки трагедії, долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та сказали рішуче «НІ» насильству. Учні провели флеш-моб «STOP насильство», у ході якого всі бажаючі могли сфотографуватися із тематичним написом «Насильству – НІ!». Згодом із усіх світлин було зроблено великий фотоколаж, який символізує приєднання молодих сватівчан до боротьби із різними проявами насильства.

докладніше »



07 грудня 2015, 13:37
На Луганщині відзначили Міжнародний день волонтера
5 грудня в Сєвєродонецьку відбувся обласний форум громадських активістів, які надають допомогу Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам та усім хто потребує допомоги з нагоди Міжнародного дня волонтерів.   У заході взяли участь керівництво облдержадміністрації, представники всеукраїнських і міжнародних благодійних і волонтерських організацій, військові, які зараз несуть службу в Луганській області, активісти з інших регіонів України, міст і районів області.   Під час роботи форуму його учасники змогли долучитись до національних консультацій у форматі Skype-конференції на тему «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?» у рамках роботи Всесвітнього кафе, ініційованого ресурсним центром для громадянського суспільства «Гурт».

докладніше »



07 грудня 2015, 13:31
Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня
Виконавча дирекція Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає інформацію стосовно виконання функцій, покладених діючим законодавством на органи Фонду, з початку 2015 року станом на 1 грудня 2015 року.   Профінансовано матеріальне забезпечення на загальну суму 75,6 млн. грн., у тому числі: -         по тимчасовій непрацездатності – 55,0 млн.грн.; -         по вагітності та пологах – 20,2 млн.грн.; -         на поховання – 0,4 млн.грн.   Заборгованість по фінансуванню матеріального забезпечення відсутня.

докладніше »



05 грудня 2015, 13:20
Звернення Мінсоцполітики з нагоди Міжнародного дня волонтерів
Шановні друзі!   5 грудня щорічно, починаючи з 1985 року, за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день волонтерів.   Волонтерський рух – прогресивна течія благодійної допомоги, основа діяльності громадських об’єднань, розвитку громадянського суспільства.   Волонтерство - це насамперед рух молоді, один з ефективних методів неформального навчання, набуття громадянської освіти, соціального становлення, патріотичного виховання, формування здорового способу життя та відповідальності за свої вчинки, виховання поваги до старшого покоління, збереження традицій тощо.

докладніше »



04 грудня 2015, 15:37
Підписано тристоронню угоду щодо працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями
3 грудня щороку відзначається Міжнародний день інвалідів. У рамках відзначення цього дня підписано угоду щодо координації дій соціальних партнерів на здійснення конкретних заходів, спрямованих на працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями. Угода є тристоронньою та закріплює взаємодію між Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, Луганським обласним центром зайнятості та Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.   Угодою закріплено обов’язки кожної зі сторін у напрямку працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями. Так, Департамент соціального захисту населення ОДА відповідно до угоди забезпечує формування централізованого банку даних із проблем інвалідності, здійснює направлення інвалідів на професійну реабілітацію до установ відповідно до їх індивідуальних програм, інформує осіб зазначеної категорії щодо їх можливостей проходження професійної реабілітації в реабілітаційних установах та про послуги державної служби зайнятості. 

докладніше »



04 грудня 2015, 14:34
Кабміном прийнято постанову щодо підтримки волонтерів, які постраждали під час надання волонтерської допомоги
В умовах конфлікту, що триває на Луганщині, допомога волонтерів є неоціненною. На жаль, трапляються випадки, коли люди, надаючи волонтерську допомогу тим, хото її найбільше потребує, самі стають жертвами й отримують фізичні ушкодження або навіть гинуть.   Державою на законодавчому рівні визначено порядок підтримки волонтерів, які загинули або зазнали ушкоджень під час надання допомоги. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 19 серпня 2015 року № 604 «Деякі питання виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту».

докладніше »



04 грудня 2015, 11:54
Про призначення субсидій та державних соціальних допомог в умовах перейменувань вулиць
Відповідно до Закону України від 09.04.2015 №317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» сьогодні відбувається перейменування вулиць, провулків, проспектів, що викликає багато запитань з боку громадян, які користуються житловими субсидіями та державними соціальними допомогами.   Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

докладніше »



04 грудня 2015, 11:34
Роз’яснення фахівців щодо призначення житлових субсидій
З листопада 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 842, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (далі – Постанова).   Так наразі постановою для розрахунку витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення встановлено соціальні нормативи користування комунальними послугами з урахуванням коригуючих коефіцієнтів для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель на 5 і більше поверхів.

докладніше »



04 грудня 2015, 11:30
На Луганщині відзначається Міжнародний день інвалідів
Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день інвалідів. Відзначення започатковано розпорядженням Президента України від 28.11.1992 № 185/92-рп „Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні”.   У нашій державі понад 2,5 млн людей мають статус інваліда. 80% інвалідів в Україні – це люди працездатного віку, що становить 6,1 % від загальної чисельності населення. На жаль, кількість інвалідів у нашій країні щороку зростає.    На сьогоднішній день в Луганській області на підконтрольній українському Уряду території проживає 35,7 тис. інвалідів, у тому числі 1,9 тис. дітей. Окремо переселенці – 6,4 тис. інвалідів.

докладніше »




Попередня сторінка || Наступна сторінка
Сторінки:
12345678910111213141516

Архів по роках:

2008200920102011201220132014201520162017
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера