17 травня 2017, 17:41

Фахівці Білокуракинського районного центру зайнятості провели захід до Дня матері для вихованців дитячого садка

Дошкільний заклад – перша сходинка у формуванні базових знань про професії. Саме в дитячому садку діти знайомляться з різноманіттям і широким вибором професій. Ці елементарні знання допомагають дітям розширити свої пізнання про роботу батьків, бабусь і дідусів, ближче познайомитися з робочим місцем мами і тата, дізнатися, що саме вони виконують на роботі.

 

Напередодні Дня матері працівники Білокуракинського районного центру зайнятості завітали до вихованців ДНЗ «Берізка» з метою профорієнтаційної роботи. Ознайомлюючи дітей із роботою дорослих, ми маємо можливість повідомити їм конкретні знання про працю, сформувати певні уявлення про неї і на цій основі виховувати почуття поваги до праці дорослих, навчити її цінувати, пробудити у дітей інтерес і любов. Діти із задоволенням розповідали про професії своїх мам, які вони відобразили на малюнках, а потім відгадували загадки про професії. Цікаво пройшла динамічна гра «Веселий павучок», після якої діти пізнавали професії у грі «По слідах Шерлока Холмса» та складали пазли-асоціації. Активна пауза з повітряними кульками «Чия це професія?» та дослідницька гра «Веселий кухар» захопили усіх малюків, тому час пролетів непомітно. Усі діти отримали подарунки від районного центру зайнятості.

 

Малюк, який прийшов сьогодні в дитячій садок – це майбутній трудівник, тому ознайомлення дітей із працею дорослих і виховання поваги до неї вкрай важливі для формування в дітей працьовитості та позитивного ставлення до праці.

 

За матеріалами Білокуракинського районного центру зайнятості