Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населенняНовини31 травня 2017, 08:53Представниця Департаменту взяла участь семінарі-нараді: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населення31 травня 2017, 08:53

Представниця Департаменту взяла участь семінарі-нараді: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»

 
31 травня 2017, 08:53

Представниця Департаменту взяла участь семінарі-нараді: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»

25-26 травня 2017 року в місті Одеса відбувся семінар-нарада за темою: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи». У заході взяли участь представники об’єднаних територіальних громад Луганської області, а також долучилася начальник відділу організації надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Фролова.

 

Під час семінару-наради обговорено питання надання соціальних послуг, особливості системи соціального захисту населення в умовах децентралізації та інші актуальні питання.

 

Також, учасники заходу та представники об’єднаних територіальних громад обмінювались досвідом щодо організації системи надання соціальних послуг на найближчому для кожного клієнта рівні, тобто за місцем його проживання – у громаді, та аспекти планування соціальних послуг у сучасних умовах (кейс-менеджмент, прозорий соціальний офіс, програмно-цільовий метод бюджетування для моделей фінансування системи соціальних послуг в ОТГ).

 

Під час наради також розглянуто алгоритм роботи об’єднаних територіальних громад на перехідному етапі та організацію роботи з іншими органами місцевої влади та соціальними установами, що надають соціальні послуги.

 

Тетяна Фролова




12 червня 2017, 10:10
Луганським обласним центром соціально-психологічної допомоги проведено виїзний прийом громадян
На початку червня 2017 року на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги в селищі Михайлівка Кремінського району відбувся виїзний прийом громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах. Участь у прийомі взяли фахівці Кремінського бюро Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації, а також директор центру Юрій Єременко.

докладніше »



02 червня 2017, 16:10
У Новопсковському районі проведено виїзну акцію «У країні дитинства, у країні добра разом зі службою зайнятості»
Відпочинок дітей у літніх таборах – це час для розвитку та цікавих пізнань. Незамінним партнером у цій справі щороку стає служба зайнятості.   30 травня 2017 року мовний літній табір з денним перебуванням «WONDER LAND» Танюшівської ЗОШ І-ІІІ ступенів із радістю зустрів спеціалістів Новопсковського районного центру зайнятості. У цей день відбулася виїзна акція з використанням мобільного центру зайнятості з нагоди Дня захисту дітей «У країні дитинства, у країні добра разом зі службою зайнятості». Розташувався мобільний центр зайнятості на території табору. Яскраво – блакитний намет гармонійно поєднався із зеленню березового гаю та різнокольоровими барвами подвір’я школи. 

докладніше »



02 червня 2017, 15:56
Підписано Меморандум взаємодії між громадським організаціями Луганщини, які опікуються питаннями соціального захисту осіб з інвалідністю
31 травня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулося чергове засідання «круглого столу» з питань соціального захисту осіб з інвалідністю.   У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, позаштатний радник голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Микола Надулічний, представники обласних громадських організацій, що опікуються питаннями соціального захисту осіб зазначеної категорії, зокрема Луганської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів України, Луганської обласної організації Українського товариства Сліпих та Центру підтримки інвалідів Луганщини.

докладніше »



01 червня 2017, 08:28
Робота соціальних установ щодо надання соціальних послуг дітям Луганської області
Соціальний захист дітей Луганщини здійснюється за декількома напрямками. Окрім забезпечення сімей з дітьми державною соціальною допомогою, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації координується діяльність установ та закладів, які надають соціальні послуги різним категоріям дітей. Зокрема, на Луганщині працює мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, центри соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю.

докладніше »



01 червня 2017, 08:21
Елеонора Поліщук поінформувала про початок літньої оздоровчої кампанії для дітей в Луганській області
30 травня 2017 року напередодні Дня захисту дітей директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь в ефірі телепередачі «ЛОТ наживо» щодо організації літньої оздоровчої кампанії для дітей Луганщини.   Вона розповіла, що фінансування літньої оздоровчої кампанії планується із бюджетів різних рівнів: обласного, місцевих, державного. Із обласного бюджету на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах області та перебувають на повному державному забезпеченні, заплановано фінансування у сумі 2450,2 тис. грн. На оздоровлення дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, – 2028,6 тис. грн. У місцевих бюджетах заплановано 7453,5 тис. грн.

докладніше »



31 травня 2017, 17:31
Елеонора Поліщук звітувала про підсумки роботи з надання житлових субсидій населенню Луганської області
30 травня 2017 року відбулося засідання колегії Луганської облдержадміністрації. Директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук доповіла про підсумки роботи з надання житлових субсидій населенню Луганської області у 2016 році. За її словами, під час опалювального періоду 2016-2017 років житлові субсидії надавалися 153430 сім’ям області. Із них кількість субсидій на оплату житлово-комунальних послуг становить 149797, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива – 3633. 

докладніше »



31 травня 2017, 11:11
В облдержадміністрації обговорено заходи впливу на керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати
29 травня 2017 року перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко в рамках діяльності обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій стипендій та інших соціальних виплат провів робочу нараду з питань взаємодії органів виконавчої влади та правоохоронних органів щодо погашення заборгованості із заробітної плати в області.

докладніше »



31 травня 2017, 08:53
Представниця Департаменту взяла участь семінарі-нараді: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»
25-26 травня 2017 року в місті Одеса відбувся семінар-нарада за темою: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи». У заході взяли участь представники об’єднаних територіальних громад Луганської області, а також долучилася начальник відділу організації надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Фролова.

докладніше »



31 травня 2017, 08:43
Про соціальний захист дітей в Луганській області
Соціальний захист дітей Луганської області здійснюється за декількома напрямками. Одним із основних є забезпечення сімей з дітьми державною соціальною допомогою. Станом на 01 травня 2017 року в області в органах соціального захисту населення державна допомога сім’ям с дітьми виплачена 30941 отримувачам на 33142 дитини на загальну суму 230119,35 тис. грн, у тому числі:

докладніше »



30 травня 2017, 16:28
Номери «гарячих ліній» для школярів, абітурієнтів та студентів із зони АТО та Криму
З метою забезпечення рівного доступу до отримання освіти для дітей із зони АТО та Криму, ГО «Фонд «Відкрита політика» з 2015 року розпочав інформаційну та адвокаційну кампанії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством інформаційної політики України, Міністерством з тимчасово окупованих територій та ВПО України за підтримки ЮНІСЕФ. На сьогоднішній день у Фонді постійно працює консультаційна «гаряча лінія» з освітніх питань, створені і поширенні відео та аудіоролики, створена інтернет платформа «Доступна освіта» (http://dostupnaosvita.com.ua), де можна знайти відеоуроки з української мови й літератури та історії України, покрокові інструкції щодо отримання документів про освіту державного зразка, процедури здобуття вищої освіти за спрощеною процедурою тощо.

докладніше »



30 травня 2017, 12:07
Проведено семінар для заступників голів РДА та міських рад Луганщини щодо надання соціальних послуг населенню в умовах децентралізації
26-27 травня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації проведено семінар-нараду для заступників голів райдержадміністрацій, районних військово-цивільних адміністрацій та міських рад, які координують соціальну сферу, за темою: «Організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації». Участь у заході взяли заступник голови обласної держадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, директори обласних фондів соціального страхування, обласного центру зайнятості, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Луганській області. До участі у семінарі-нараді були запрошені також голови об’єднаних територіальних громад Луганської області. 

докладніше »



29 травня 2017, 12:24
170 мешканцям Луганщини призначено одноразову матеріальну допомогу із обласного бюджету
25 травня 2017 року в облдержадміністрації проведено засідання обласної комісії з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів з обласного бюджету. Участь у заході взяли голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Елеонора Поліщук та члени комісії.

докладніше »



29 травня 2017, 09:13
Проведено зустріч Сєвєродонецького міського товариства інвалідів «Надія»
25 травня 2017 року Сєвєродонецьким міським товариством інвалідів «Надія» проведено захід, присвячений Дню міста та Дню хіміка України.   У заході взяли участь представники облдержадміністрації та міської ради, депутатського корпусу міста Сєвєродонецька та громадських організацій.   Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик привітала присутніх із прийдешніми святами. Вона підкреслила, що подібні заходи – це добра можливість спільного вирішення найголовніших питань соціального захисту осіб з інвалідністю.

докладніше »



29 травня 2017, 09:02
Вперше у місті Сєвєродонецьку відбувся обласний Ярмарок вакансій для студентської молоді
25 травня 2017 року з ініціативи Луганського обласного та Сєвєродонецького міського центрів зайнятості в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся широкомасштабний Ярмарок вакансій для студентів цього ВУЗу та студентів Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму.   Відкрив Ярмарок вакансій директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський, який зазначив, що проведення таких заходів сприятиме працевлаштуванню випускників університету, допоможе студентам старших курсів знайти місце проходження стажування та практики, а роботодавцям – підібрати молодих спеціалістів на існуючі вакансії.

докладніше »



26 травня 2017, 16:23
Медичних працівників Луганщини навчають допомозі жінкам, постраждалим від насильства
На Луганщині продовжується робота щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства. 24-25 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулася робоча зустріч для медичних працівників пунктів невідкладної допомоги для жінок і дівчат, постраждалих від насильства в умовах збройного конфлікту на сході України. Зустріч проведена в рамках реалізації проекту Фонду народонаселення ООН «Відповідь на гострі гуманітарні потреби найбільш вразливих жінок та неповнолітніх дівчат, які постраждали від збройного конфлікту на сході України. Поєднання заходів гуманітарного реагування із вирішенням довготривалих наслідків кризи» спільно із Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї».

докладніше »



25 травня 2017, 15:49
Елеонора Поліщук взяла участь у зустрічі щодо соціальної підтримки дітей Луганщини
24 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Розбудова співпраці в Луганській області» щодо захисту та підтримки прав дітей. Ініціаторами заходу стали команда проекту «Генерація UA», МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ChildFund Deutschland. Зустріч відбулася на базі дитячого центру соціально-психологічної підтримки, що відкрився нещодавно в Сєвєродонецьку за підтримки зазначених організацій.

докладніше »



25 травня 2017, 15:41
Продовжується соціальний захист ветеранів Великої вітчизняної війни за рахунок коштів обласного бюджету
«Комплексною обласною програмою медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки», зміни до якої затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 26 квітня 2017 року № 258, до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні передбачені:

докладніше »



25 травня 2017, 15:21
Призначено позаштатних радників голови облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю
З метою організації роботи із соціального захисту осіб з інвалідністю та вдосконалення спільної роботи з громадським організаціями, які опікуються питанням соціального захисту громадян цієї категорії, було прийнято рішення про доцільність призначення позаштатних радників голови Луганської обласної державної адміністрації.   Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 05 травня 2017 року № 195-к призначено позаштатних радників голови, якими стали голова Луганської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів України Наталія Гордєєва та голова Центру підтримки інвалідів Луганщини Микола Надулічний.

докладніше »



24 травня 2017, 17:20
Вимоги безпеки при проведенні літніх спортивно-масових заходів
       З метою запобігання нещасним випадкам під час проведення спортивно-масових заходів або корпоративних змагань, керівникам структурних підрозділів на підприємстві, установі, організації необхідно завчасно проводити інструктаж з безпечного проведення спортивно-масових заходів, який визначає організаційно-правові основи і порядок виконання директив учасниками змагань і уболівальниками у процесі підготовки і проведення спортивно-масових заходів.           На спортивному майданчику, де проводяться масові заходи, повинні невідлучно перебувати призначені відповідальні особи.           Починати змагання і закінчувати їх необхідно тільки по сигналу судді. Не допускається порушувати правила проведення змагань.           Перевдягання у спортивну форму необхідно проводити в спеціально відведених місцях (роздягальнях).

докладніше »



23 травня 2017, 16:24
На Луганщині проведено обласну Спартакіаду працівників соціальної сфери
19 травня 2017 року відбулася обласна Спартакіада працівників соціальної сфери Луганщини. Участь у змаганнях взяли 15 команд, до складу яких увійшли працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, міських і районних управлінь соцзахисту населення, обласних інтернатних установ та соціальних закладів. 

докладніше »



22 травня 2017, 11:56
Проведено обласну нараду із директорами територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)
17 травня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації під керівництвом директора Департаменту Елеонори Поліщук відбулась обласна нарада із директорами територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міст і районів області.   Під час наради обговорено низку актуальних питань, зокрема, роботу територіальних центрів на сучасному етапі, стан впровадження інноваційних соціальних послуг та Державних стандартів надання соціальних послуг територіальним центрами.

докладніше »



22 травня 2017, 11:51
У місті Сєвєродонецьку презентовано інсталяцію «Грані» щодо попередження торгівлі людьми
Протидіяти фактам торгівлі людьми легше, аніж боротися з їх наслідками. Будь-хто може стати жертвою незалежно від віку, статі, соціального статусу. Проте, завжди є люди, які допоможуть і не залишать у біді. «Знай», «Розумій», «Дій» – основні тези інсталяції «ГРАНІ», що відкрилася 18 травня у Сєвєродонецьку на Майдані перемоги.   Основне завдання акції – привернути увагу до проблеми торгівлі людьми, а також залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством. Ця національна інформаційна кампанія проводиться Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Інсталяція «ГРАНІ» вперше встановлена 2 грудня 2016 року в місті Києві.

докладніше »



18 травня 2017, 08:41
На Луганщині троє жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»
Відповідно до Указу Президента України від 13 травня 2017 року № 129/2017 троє жінок-мешканок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».   Мешканка Кремінського району Світлана Нікуліна народила та гідно виховала 5 дітей, мешканка Новопсковського району Ніна Солдатко також є зразковою мамою 5 дітей. Мешканка Сватівського району Уляна Гарькун на момент підписання Указу була мамою 10 дітей, однак, наразі їх родина поповнилася ще трьома дітьми.

докладніше »



17 травня 2017, 17:56
Інформація щодо отримання одноразової державної грошової допомоги особами, які отримали тілесні ушкодження під час участі у Революції Гідності у 2017 році
УРЯДОВА «гаряча лінія» - 1545; «гаряча лінія» Мінсоцполітики – (044) 289-09-45   Державна матеріальна допомога виплачується ЩОРІЧНО. Виплата у 2017 році одноразової грошової допомоги особам, які мали право на її отримання у 2014-2016 роках, але не отримали таку допомогу, здійснюється з урахуванням неотриманих сум допомоги.

докладніше »



17 травня 2017, 17:41
Фахівці Білокуракинського районного центру зайнятості провели захід до Дня матері для вихованців дитячого садка
Дошкільний заклад – перша сходинка у формуванні базових знань про професії. Саме в дитячому садку діти знайомляться з різноманіттям і широким вибором професій. Ці елементарні знання допомагають дітям розширити свої пізнання про роботу батьків, бабусь і дідусів, ближче познайомитися з робочим місцем мами і тата, дізнатися, що саме вони виконують на роботі. 

докладніше »



17 травня 2017, 17:31
Директор Департаменту соцзахисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук звітувала про отримання одноразової допомоги до травневих свят
Ветерани війни, а також прирівняні до них категорії осіб, одержали з державного і обласного бюджетів одноразову соціальну допомогу до 9 травня. Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук на брифінгу для представників засобів масової інформації, що відбувся 16 травня 2017 року.   Значній більшості інвалідів, учасників бойових дій, в’язнів концтаборів, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та деяким іншим категоріям населення допомога з державного бюджету була нарахована до 5 травня. Управліннями соціального захисту населення області вже видано кошти 25 400 ветеранам – загалом понад 27 млн грн.

докладніше »



16 травня 2017, 16:17
На Луганщині проведено навчання фахівців, відповідальних за попередження ґендерного та домашнього насильства
15 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку проведено семінар за темою: «Ґендерно обумовлене насильство: що потрібно знати організаціям, які працюють із ВПО та громадами в Луганській області». Захід відбувся з ініціативи Фонду народонаселення ООН та Ради Європи спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

докладніше »



16 травня 2017, 16:05
Представниця Департаменту взяла участь у навчанні щодо запобігання та протидії домашньому насильству
11-12 травня 2017 року в місті Києві Міністерством соціальної політики України проведено навчання фахівців обласних та місцевих державних адміністрацій за темою: «Запобігання та протидія домашньому насильству». Захід відбувся за підтримки Фонду народонаселення ООН та Української фундації громадського здоров'я. Долучилася до навчання і завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

докладніше »



16 травня 2017, 15:45
Голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз привітав жінок із Днем матері
Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав жінок Луганщини із Днем матері. Так, 12 травня 2017 року голова обласної держадміністрації відвідав Новопсковський район, де завітав до мами багатодітної родини Марини Козачкової, яка виховує 4 дітей. У родині Козачкових два хлопчики та дві дівчинки, найстаршій дитині – 11 років, наймолодшій – усього рік.

докладніше »



16 травня 2017, 15:37
Проведено обмін досвідом між Луганським та Донецьким обласними центрами соціально-психологічної допомоги
Із 2015 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації ведеться робота щодо відновлення повноцінної роботи Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги. Головною метою установи є надання тимчасового прихисту та комплексу допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Крім того, на базі центру заплановано надання допомоги особам, які постраждали від ґендерного, домашнього насильства або торгівлі людьми.

докладніше »




|| Наступна сторінка
Сторінки:
1234567891011121314151617181920

Архів по роках:

2008200920102011201220132014201520162017
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера