06 лютого 2014, 16:56

У 2014 році вперше за весь час існування Укрзалізниці буде придбано рекордну кількість електровозів, більшість з яких буде виготовлено «Луганськтепловозом».

У 2014 році Укрзалізниця планує придбати 59 вантажних електровозів. Про це сьогодні під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України заявив Міністр інфраструктури Володимир Козак, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Одне з головних завдань у процесі розвитку залізничного транспорту – оновлення локомотивного парку, амортизація якого на сьогодні складає близько 90%. Тому цьогоріч заплановано придбати 59 електровозів. Це найбільша кількість електровозів, яку закупить Укрзалізниця за один рік за весь час свого існування», – розповів Володимир Козак.

За його словами, більшість електровозів буде виготовлено на території України – «Луганськтепловозом». Відтак локалізація виробництва у 2014 році складе 30-40%, а наступного року має досягти  близько 80%.

Окрім цього, як зазначив Міністр інфраструктури, Укрзалізниця у поточному році придбає близько 2 тисяч вантажних вагонів, у тому числі піввагонів та 16 колійних машин.

Уся техніка закуповуватиметься за власні кошти Укрзалізниці, кредитні запозичення та на умовах фінансового лізингу.

Також залізничники не припиняють роботу щодо організації виробництва у Запоріжжі сучасних електровозів спільно із компанією «ŠKODA TRANSPORTATION a.s.».