Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереженняНовини
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження
 
Новини

15 грудня 2015, 13:47
9 – 10 грудня 2015 року у м. Артемівськ та м. Краматорськ працював XI міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас»
  9 – 10 грудня 2015 року у м. Артемівськ та м. Краматорськ працювавXI міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас» У роботі форуму брали участь: голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Тука Г.Б., перший заступник голови військово-цивільної адміністрації Пушко-Цибуляк Є.М., керівник Департаменту промисловості та енергозбереження Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, керівники провідних підприємств області. На форумі розглядалися питання про Перспективи відновлення та розвитку Донбасу, інструменти та механізми економічного росту Донбасу. У роботі форуму взяли участь: голова Представництва ЄС в Україні – Ян Томбінські, координатор системи ООН, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні – Ніл Вокер, надзвичайний і повноважний посол Естонії в Україні – Сулев Канніке, генеральний консул Німеччини у Донецьку – Вольфганг Мьоссінгер, радник з питань відновлення та стабілізації – Кунал Дхар, керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні – Ніколас Бердж, президент торгово-промислової палати України – Геннадій Чижиков, почесний консул України в Італії – Марко Тозон, керівник проекту ПРООН «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» – Мустафа Саіт-Аметов. На форумі обговорювалися питання про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі і що це може значити для українського бізнесу, першочергові задачі бізнесу для роботи з Європейським союзом, підтримка з боку Європейського союзу малого та середнього бізнесу, взаємодія із зацікавленими сторонами. У ході форуму були представлені ряд інвестиційних проектів підприємств Донецької області, обговорювалися питання взаємодії підприємств з торгово-промисловою палатою України, особливості залучення іноземних інвестицій. Найбільш плідно пройшла робота підприємств Луганської області (ПІІ «ІнтерГазСинтез», ПАТ «Пролетарій», ТОВ «Лисстальпром», ОДО «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартного обладнання», ТОВ «НВП «Зоря») в частині перспектив участі в інвестиційних проектах підприємств Донецької області. У перспективному інвестиційному проекті розвитку підприємства ПАТ «Норд» зазначили, що можуть брати участь такі підприємства області: ПАТ «Пролетарій», ОДО «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартного обладнання», ПІІ «ІнтерГазСинтез». Потенційним покупцям запропонували свою продукцію ТОВ «НВП «Зоря», ТОВ «Лисстальпром».  Обговорювалися питання розширення співпраці німецьких підприємств і підприємства зі 100% німецькими інвестиціями ПІІ «ІнтерГазСинтез» з консулом Німеччини Вольфгангом Мьоссінгером. Підприємства Луганщини обмінялися із зацікавленими сторонами контактними даними, буклетами та проспектами своєї продукції для вивчення й подальшої, можливої, співпраці.



10 грудня 2015, 14:36
Нарада з питань обслуговування абонентів Попаснянського району газопостачальним підприємством ПАО "Луганськгаз"
08.12.2015 відбулася нарада з питань відновлення роботи Попаснянського міжрайонного управління газового господарства та обслуговування споживачів Попаснянського району з проведення перерахунків на предмет заборгованості за спожитий природний газ. В ході наради досягнуто домовленість організувати зустріч стосовно роз’яснення населенню Попаснянського району щодо правил споживання, тарифоутворення та оплати за спожиті енергоносії.



08 грудня 2015, 09:07
В облдержадміністрації обговорили нагальні проблеми вугільної галузі
07 грудня 2015 року в облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Є.М.Пушко-Цибуляк відбулася робоча нарада з керівниками вугледобувних підприємств області та головами територіальних профспілкових організацій. Останні виступили ініціаторами зустрічі. Присутні розглядали нагальні проблеми вугільної галузі, подальші перспективи роботи ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля». Серед питань, що були обговорені - спеціальний режим оподаткування, можливість безперешкодного пересування працівників контрольованою українською владою територією області, доставка необхідних матеріалів для здійснення виробничої діяльності тощо. Однак першочерговим завданням як для місцевої влади, керівництва підприємств, так і для профспілкових організацій є забезпечення стабільної роботи вугледобувних підприємств, відстоювання інтересів гірників у центральних органах влади та недопущення консервації шахт. З метою вирішення зазначених завдань прийнято відповідні протокольні рішення.



03 грудня 2015, 16:49
Інформація щодо попередження техногенної катастрофи внаслідок підтоплення шахтними водами
За наявною інформацією 02.09.2015 внаслідок аварії на шахті «Первомайська» (м. Первомайськ), зупинений водовідливний комплекс, шахта підтаплюється. Ремонт не проводиться, шахтні води будуть через певний час перетікати на закриті шахти «Голубівська», «Родіна» імені С.М.Кірова. Через певний час (за розрахунками гідрогеологів червень-липень 2016 року) відбудеться підтоплення Стаханівсько-Брянківського регіону, закритих шахт Кіровської групи, а також виробок працюючих на контрольованій території шахт «Золоте», «Карбоніт» і «Гірська» ДП «Первомайськвугілля». Це означає, що може виникнути надзвичайна ситуація техногенного характеру, оскільки шахтні води забруднюють водоносні горизонти, розмивають родючі шари ґрунту, витісняють на поверхню шахтний газ метан. Оптимальним рішенням вказаної проблеми є ремонт водовідливного комплексу шахти «Первомайська» (м. Первомайськ), однак через відсутність доступу до нього, коштів на проведення ремонту, закупівлю обладнання та обслуговування об’єкту, прийнято рішення розширяти існуючий водовідливний комплекс шахти «Золоте» ДП «Первомайськвугілля». За попередніми розрахунками для реалізації цього проекту необхідно близько 40 млн грн без урахування монтажних та інших робіт.  Враховуючи соціальну значимість проблеми, в облдержадміністрації 18.11.2015 проведено нараду з питання попередження техногенної катастрофи внаслідок підтоплення шахтними водами, на якій були присутні керівництво ДП «Первомайськвугілля», силових структур, облдержадміністрації та представників Сєвєродонецької філії ОБСЄ. За результатами наради облдержадміністрацією надіслано звернення до народного депутата України Геращенко І.В., голови державного агентства з питань відновлення Донбасу Черниша В.О., секретаря Ради національної безпеки і оборони України Турчинова О.В., заступника голови спеціальної моніторингової групи ОБСЄ в Україні Хуга А. з клопотанням порушити питання щодо відновлення роботи водовідливного комплексу шахта «Первомайська» та визначення джерел фінансування цих робіт на засіданнях Тристоронньої контактної групи у м. Мінську, Ради національної безпеки і оборони України. В той же час на шахті «Золоте» ДП «Первомайськвугілля» вже сьогодні ведуться роботи з розширення водовідливного комплексу за рахунок власних коштів підприємства та силами шахтарів. На складі закритої шахти «Родіна» (м. Золоте-4) знаходяться необхідні для виконання робіт матеріали (труби ), тому за попередньою домовленістю  з сектором С, керівництвом штабу АТО з 28 листопада до 2 грудня 2015 року здійснювалось розмінування території шахти «Родіна» з метою їх вивезення . Станом на 17.00 годину 02.12.2015 роботи з розмінування та вивезення матеріалів завершені. Питання попередження техногенної катастрофи знаходиться на постійному контролі в облдержадміністрації.



02 грудня 2015, 10:44
Нарада з обговорення проблемних питань ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ»
01.12.2015 відбулася робоча нарада з обговорення проблемних питань ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та прийняті шляхи щодо  їх вирішення. В облдержадміністрації на нараді 01.12.2015 за участю ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» розглянуті проблемні питання щодо прискорення реалізації проекту реконструкції підприємства, недопущення або перенесення процедури приватизації, питання взаєморозрахунків за спожиту електроенергію для погашення боргу за природний газ та визначено комплекс заходів, а саме підготовка проекту постанови Кабінету Міністрів України стосовно прискорення реконструкції підприємства та виключення теплоелектроцентралі з переліку підприємств, які підлягають приватизації. Крім того надані відповідні доручення з приводу взаєморозрахунків теплоелектроцентралі з ДП «Енергоринок» та НАК «Нафтогаз України» з метою покращення фінансового стану підприємства. 



27 листопада 2015, 10:54
Нарада щодо перспектив розвитку Луганської області
25.11.2015 Під головуванням першого заступника голови обласної держадміністрації відбулася нарада щодо перспектив економічного розвитку Луганської області, у якій взяли участь керівники підприємств металургійної, будівельної, хімічної, фармацевтичної, машинобудівної, целюлозно-паперової, нафтопереробної та легкої промисловості регіону, представники структурних підрозділів ОДА, Державної фіскальної служби України у Луганській області. У цілому по області обсяг реалізації продукції за 9 місяців становить 15,4 млрд грн, у тому числі промисловості – 12,7 млрд грн (82,5%). Учасники наради акцентували увагу на проблемах, які заважають роботі підприємств, зокрема, зруйноване дорожнє покриття, проблеми із залізничним сполученням, невпевненість у стабільності, у зв’язку з проведенням АТО.



25 листопада 2015, 08:26
Підтримка малого та середнього підприємництва Луганської області
23.11.2015 о 11:00 Під головуванням першого заступника голови обласної держадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки».



25 листопада 2015, 08:22
Нарада з питань енергобезпеки регіону
23.11.2015 о 14:00 у м. Краматорськ відбулася нарада представників обласних військово-цивільних адміністрацій Донецької і Луганської областей та енергопостачальних організації регіону з питань сталої роботи електропередавальних організації, суб’єктів теплопостачання  та соціально важливих споживачів Донбаського регіону в осінньо-зимовий період.



25 листопада 2015, 08:17
Кредитування заходів з енергоефективності
В серпні-вересні поточного року в області проведено семінари з енергоефективності та енергозбереження в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії  Держенергоефективності. Варто відмітити професійний рівень організації та проведення семінарів з енергоефективності у Новопсковському, Старобільському, Білокуракінському районах, що сприяло кількості виданих кредитів, яка на сьогодні у Луганській області складає – 1216 на суму 15 млн грн.  Загалом по Луганській області в заходах взяли участь 684 особи, середній показник на одному семінарі по області становить – 68 осіб, що перевищує такий показник по Україні (62 особи). 



19 листопада 2015, 13:43
Термін дії Державної програми з енергозбереження подовжено на 2016 рік
19.11.2015 Програма відшкодування з держбюджету частини суми кредитів, взятих населенням та ОСББ на енергоефективне обладнання та матеріали, продовжена на 2016 рік. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 929. За період з жовтня 2014 року по вересень 2015 року позичальникам відшкодувало 111,7 млн грн. за "теплими" кредитами по Україні. В тому числі по Луганській області 1,5 млн грн.



19 листопада 2015, 13:42
Промисловість регіону
18.11.2015 Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації та в.о. Директора департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації відвідали  провідні підприємства регіону ПАТ "Рубіжанський картонно-тарний комбінат" та ПІІ "ІнтерГазСінтез".



19 листопада 2015, 13:40
Відбуласая нарада з газопостачання села Кримське (Новоайдарського району)
17.11.2015 Департаментом промисловості та енергозбереження облдержадміністрації проведена нарада стосовно вирішення питання реструктуризації заборгованості з газопостачання та надання соціальної допомоги мешканцям населеного пункту  Кримське Новоайдарського району.



26 жовтня 2015, 15:41
"Енергозбереження.Енергоефективність-2015"
20-21.10.2015 проведено круглі столи «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ–2015» в містах Кремінна та Рубіжне. В заходах взяли участь представники департаменту промисловості та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, відповідних відділів міськвиконкому, комунальних підприємств, установ муніципальної сфери, ОСББ. Метою круглого столу є обмін досвідом та популяризація знань населення області з питань енергоефективності та енергозбереження.  



02 жовтня 2015, 16:20
Завершення «Німецькго тижня енергоефективності в Луганській області»
02.10.2015 проведено брифінг щодо завершення «Німецькго тижня енергоефективності в Луганській області» на якому підведено підсумки тижня та реалізації заходів з енергоефективності серед населення. З початку року підтримкою від держави на придбання енергозберігаючих матеріалів та обладнання через пільгове кредитування  скористалось 695 громадян Луганської області на загальну суму 8,9 млн грн., відшкодування за цими кредитами складає у сумі 0,5 млн грн. 



29 вересня 2015, 17:13
Відкриття Німецького тижня енергоефективності в м. Сєвєродонецьк
29 вересня 2015 року у м. Сєвєродонецьк відбулось відкриття Німецького тижня енергоефективності в Луганській області, на якому взяли участь керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації – голова облдержадміністрації Георгій Тука, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку Вольфганг Мьоссінгер, міський голова Сєвєродонецька Казаков В.В. В рамках відкриття відбулася прес-конференція з заходів енергоефективності та енергозбереження в Луганській області.   



29 вересня 2015, 08:15
Споживачам електроенергії
  У зв’язку з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.08.2015р.№809-р «Про затвердження плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2015/16 року та його проходження» та враховуючи напружену ситуацію з поставками  палива на теплові електростанції, що може призвести до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіциту в Об’єднаній енергетичній системі України та її окремих частинах, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання»  переконливо просить економити електричну енергію шляхом зниження електроспоживання у години найбільшого навантаження енергосистеми: з 8:00 до 22:00.

докладніше »



21 вересня 2015, 13:55
Німецький тиждень енергоефективності у Луганській області починається у Сєвєродонецьку
29 вересня починається Німецький тиждень енергоефективності у Луганській області.

докладніше »



18 вересня 2015, 15:47
Департаментом промисловості на енергозбереження прийнято участь у зустрічі національного бізнесу «Нова інвестиційна політика України – шанс на відновлення економіки Донбасу та створення нових робочих »
18.09.2015 Департаментом  промисловості на енергозбереження прийнято участь у зустрічі національного бізнесу  «Нова інвестиційна політика України – шанс на відновлення економіки Донбасу та створення нових робочих »,  на якій обговорювались питання створення умов для відновлення Донбасу через стимулювання розвитку бізнесу, участь місцевого бізнесу в інфраструктурних проектах, стимулювання інвестицій у створення виробничих площадок, реалізація проектів виробничої кооперації на території України, тощо. Тематика зустрічі відвідала завданням, що поставив Прем’єр-міністр України стосовно розробки і реалізації заходів стимулювання вітчизняного промислового виробництва.  



16 вересня 2015, 16:41
Забезпечення газопостачання для населених пунктів на лінії розмежування
15.09.2015 проведена нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименко Ю.Ю. та представниками філії Управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» ПАТ «УКРТРАНСГАЗ», ПАТ «Луганськгаз», ГПУ «Щебелінкагазовидобування»  стосовно стабільного газопостачання населених пунктів 

докладніше »



16 вересня 2015, 16:34
Про перспективи будівництва содового заводу
11.09.2015 проведено нараду під головуванням заступника голови, виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Клименка Ю. Ю. щодо можливості будівництва заводу з виробництва соди, з перспективою подальшого створення на його базі хімічного індустріального парку

докладніше »




|| Наступна сторінка
Сторінки:
123

Архів по роках:

20092010201120122013201420152016
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера