20 квітня 2016, 17:43

Обласна влада розпочинає проведення інвентаризації мостів в області

Протягом багатьох років в Луганській області не займалися питаннями ремонту мостів. З огляду на дану бездіяльність, керівництво області зіткнулося з проблемою обліку мостів. На сьогоднішній день немає ніякого реєстру мостових переходів.
У понеділок 18 квітня, перший заступник голови обласної державної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк спільно з директором Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максимом Шаховим, а також заступником директора Департаменту Едуардом Міщенко провели виїзну нараду з питань ремонту мостових переходів через р. Сіверський Донець біля с. У нараді також взяли участь: керівник Служби автомобільних доріг Володимир Балера, представники відділу капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради, представники генпідрядника тощо.
В ході наради з'ясувалося, що тендер на проведення ремонту каскаду зазначених мостів виграла фірма, яка не має достатніх ресурсів для проведення робіт. Фірма «Монолітспецстрой» має в своєму розпорядженні тільки дозвільні документи на проведення підготовчих робіт при цьому не має взагалі ніякої власної або орендованої техніки Не вирішено питання з фрезою, за допомогою якої необхідно зрізати асфальтне покриття. Представники генпідрядника не можуть навіть виразно назвати замовника робіт і того, хто підписує акти прийнятих робіт. Варто відзначити, що одним з джерел фінансування є міжнародна програма ПРООН. Незважаючи на те, що завершення реконструкції заплановано на вересень поточного року, по факту, підготовчі роботи виконані з великим відставанням, до основних робіт ніхто ще не приступав. На об’єкті відсутній будь-який контроль за проведенням робіт.
Крім того, держслужбовці з’ясували, що озвучена 15 квітня на нараді в ЛОДА інформація про те, що по двох мостах даного каскаду робота вже проведена не відповідає дійсності. Роботи зупинені без пояснення об'єктивних причин.
В результаті перевірки прийняті наступні рішення:
• Створити робочу групу з контролю за реконструкцією мостів;
• Ініціювати проведення перевірки на предмет дотримання замовником чинного законодавства при проведенні тендеру;
• Ініціювати проведення фінансового моніторингу робіт з реконструкції комплексу запланованих мостів;
• Провести нараду з представниками зацікавлених сторін, де заслухати представників замовника і підрядника по кожному мосту окремо;