29 квітня 2016, 14:41

Виїзна колегія в місті Біловодськ

27 квітня Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження під головуванням директора Департаменту Максима Шахова проведено виїзну колегію в місті Біловодськ з питань стану та перспектив розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури, внутрішньообласної кооперації та енергозбереження в Луганській області.
Метою проведення саме виїзних колегій є ознайомлення з проблематикою на місцях. Серед присутніх, крім членів колегії, були керівники районних адміністрацій, представники Служби автомобільних доріг в Луганській області, представники обласного управління АТ «Ощадний банк України» тощо.
Перш за все, обговорили одне з найбільш болісних питань щодо ремонту доріг. По дорозі в Біловодськ, члени колегії в черговий раз переконалися в тому, що дороги в області були і залишаються в жахливому стані. Торкнулися теми роботи Облавтодору, зокрема проблем, перспектив розвитку, а також ситуації із заборгованістю по зарплаті, кредиторською заборгованістю тощо. Крім того, окремо зупинилися на труднощах в роботі райавтодорів, зокрема Станично-Луганського.
Максим Володимирович розповів про намір провести поточний і середній ремонт доріг, який закладений в програмі дорожнього будівництва, однак зауважив про нестачу фінансування.
Керівник Біловодської райадміністрації Андрій Грачов висловив сумніви з приводу ціноутворення на матеріали для ремонту доріг декларовані облавтодором. Також торкнулися не менш важливої теми утримання доріг після проведення ремонту зважаючи на підвищене навантаження на асфальтове покриття. Департамент взяв на себе опрацювання питання щодо обмеження або заборони руху важкої техніки на деяких ділянках доріг.
Також на колегії обговорили програму енергозбереження для населення. Представник «Ощадного банку України» розповів про переваги участі в цій програмі, а також умови кредитування та компенсації.
Заступник директора Департаменту Костянтин Кувайцев розповів про програму енегрозбереження в бюджетній сфері. Незважаючи на зменшення споживання газу, витрати бюджетних установ, в зв'язку з ростом його вартості, істотно збільшилися, в зв'язку з цим питання енергозбереження особливо актуальне. Заступник начальника управління промисловості, енергетики та енргозбереження Олена Хлистун проінформувала присутніх про особливості реалізації програми внутрішньообласної кооперації, що реалізується департаментом. Також були обговорені ситуація і перспективи розвитку транспорту та пасажирських перевезень. До слова, ця тема викликала бурю обурення і жарку дискусію. Справа в тому, що пасажирські перевезення це окрема гостра тема для всього регіону. На сьогоднішній день склалася така ситуація, що окремі села відрізані від транспортного сполучення з містами. Ситуацію погіршує якість доріг, активність нелегальних перевізників, питання окупності маршрутів та багато іншого. Начальник управління транспорту, зв’язку та дорожнього господарства Віта Єфремова проінформувала представників районів про роботу, що проводиться департаментом.
Докладно інформуємо про рішення колегії, прийняті за підсумками заслуховування і обговорення питань порядку денного:
• Опрацювати перелік автомобільних доріг міст та інших населених пунктів (комунальних) щодо внесення його до Регіональної програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки.
• рамках збереження цілісності покриття автомобільних доріг опрацювати питання щодо обмеження руху великовагового транспорту шляхами області.
• Визначитись з відповідальними особами на територіях щодо впровадження заходів та залучення інвестицій в енергозбереження, впровадження енергосервісу бюджетними, комунальними установами та надати кандидатури Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження.
• Опрацювати з головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення пропозиції щодо запровадження нових автобусних міжміських(внутрішньообласних) маршрутів.
• Опрацювати питання створення на територіях місцевих мобільних груп щодо боротьби з нелегальними перевізниками та надати списки Департаменту.