04 травня 2016, 16:27

Заходи щодо виявлення нелегальних перевізників серед водіїв таксі

Минулого тижня з ініціативи Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, співробітниками національної поліції, в рамках проведення профілактичної роботи, проводилися заходи щодо виявлення нелегальних перевізників серед водіїв таксі. 
Нагадаємо, що для контролю безпеки перевезення пасажирів, і упорядкування цього виду підприємницької діяльності, у кожного водія повинні бути: відповідна ліцензія, дозвільні документи, страховка і документи, що підтверджують належний стан транспортного засобу, а також оформлено приватне підприємство, тому, що кожен перевізник теж є суб'єктом господарської діяльності.
Штраф за невиконання вимог закону - від 17 тисяч гривень.
Для статистики, інформуємо, що протягом березня, поточного року, співробітниками поліції, тільки на території Сєвєродонецька, було складено більше 20 протоколів, за дане порушення.
- В основному, водії з розумінням ставляться до цього посилення, що сприяє забезпеченню порядку і безпеки на дорогах. Ми розуміємо, що отримання ліцензії - це досить довгий процес, тому, якщо у водія відкрито ПП, є акт технічного стану автомобіля, в наявності всі страхові документи - в такому випадку ми, зрозуміло, поки не залучаємо таких перевізників до адміністративної відповідальності - кажуть в управлінні національної поліції в Луганській області.