23 травня 2016, 13:56

Нарада з питань проведення ремонту об'єктів мостового господарства

20 травня під головуванням директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максима Шахова в облдержадміністрації відбулася нарада з питань проведення ремонту об'єктів мостового господарства.
У нараді взяли участь керівництво та профільні фахівці структурних підрозділів Департаменту, а також представники Сєвєродонецького та Лисичанського міських рад, Управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА, а також Служби автомобільних доріг в Луганській області.
Розглянуто чимало дуже важливих питань, зокрема щодо можливості та перспектив співфінансування ремонту мостів, впровадження комплексу заходів щодо недопущення надзвичайної ситуації на аварійному заплавному мосту на автодорозі «Лисичанськ-Сиротине», зокрема можливості обмеження або заборони руху транспорту через цей міст, з метою запобігання нещасних випадків.
«При вивченні ситуації з ремонтом доріг і мостових переходів, ми знову і знову впираємося в перешкоду - відсутність балансоутримувачів, без яких неможливо виділити кошти з обласного бюджету. Цією проблемою багато років ніхто не займався. Сьогодні ми вже опрацьовуємо це питання, але це займе ще не один день. Втім, пускати ситуацію на самоплив і чекати, поки, наприклад «Ліссодовський» міст завалиться і призведе, не дай Бог, до трагедії ми теж не маємо права. Тому необхідно шукати можливості, а не оперувати якимись виправданнями. Крім самого дорожнього покриття, є ще узбіччя, зливові стоки тощо. Все це – складові дорожньої інфраструктури. Обласна влада і, зокрема, Департамент готові всебічно допомагати у вирішенні даних проблем» - суворо наголосив Максим Володимирович.
Повідомляємо, що за результатами наради прийнято низку важливих рішень і протокольних доручень, а саме:
• щодо співфінансування ремонту каскаду мостів сполученням Сєвєродонецьк-Лисичанськ;
• Підготовки проектної документації на ремонт дороги Сиротине-Лисичанск, включаючи мостові переходи;
• Службі автомобільних доріг ініціювати виділення коштів і вжити заходів щодо початку робіт з ремонту 6 мостів, які включені в перший етап реалізації програми «Кільце життя»;
• Щодо впровадження заходів по ремонту шляхопроводу на автодорозі Р-66 (Деміно-Олександрівськ – Сватово-Лисичанськ-Луганськ);
Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження продовжуватиме інформувати громадськість щодо ремонту дорожнього і мостового господарства.