02 червня 2016, 09:58

Проект розпорядження голови облдержадміністрації «Про обмеження руху великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами Луганської області».

Застосування габаритно-вагових комплексів є найбільш ефективним методом контролю за додержанням автомобільними перевізниками вагових обмежень транспортних засобів. Сучасні транспортні засоби за своєю конструкцією спроможні перевозити вантажі, що значно перевищують несучу здатність конструкції автомобільних доріг. Економічні реалії змушують перевізників максимально використовувати ці переваги, що в свою чергу призводить до руйнування автомобільних доріг, особливо за умов сезонного підвищення температури повітря. На відновлення доріг держава змушена щорічно виділяти значні бюджетні кошти, яких в умовах хронічного недофінансування дорожньої галузі не вистачає навіть на експлуатаційне утримання доріг.  
На цей час у Луганській області відсутні стаціонарні або пересувні пункти здійснення габаритно-вагового контролю.
На виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації за підсумками наради з питань організації безпеки пасажирських перевезень на приміських та міжміських (внутрішньообласних) маршрутах Луганської області  від 05 квітня 2016 року Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації розроблений проект розпорядження голови облдержадміністрації «Про обмеження руху великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами Луганської області».
01 червня в облдержадміністрації відбулася чергова нарада на якій розглядалися та обговорювалися питання щодо шляхів визначення зазначеної проблеми.
За підсумками наради Департаментом підготовлене та направлено звернення до Укравтодору щодо укомплектування Служби автомобільних доріг у Луганській області двома пересувними габаритно-ваговими комплексами.