27 вересня 2016, 09:22

Проведено польове обстеження земельної ділянки під будівництво підстанції 500 кВ «Кременська» та заходів ВЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ВЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна».

27.09.2016 року заступник директора Департаменту – начальник управління промисловості енергетики та енергозбереження Артем Скаженик спільно з колегами з ВП «Північні електроенергетичні системи» та ВП «Бахмутські магістральні електричні мережі» ДП «НЕК «Укренерго» взяв участь в польовому обстеженні земельної ділянки під будівництво підстанції 500 кВ «Кременська» та заходів ВЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ВЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна».
Дана підстанція дасть можливість приєднати контрольовану українською владою територію Луганської області до єдиної енергетичної системи України, що дасть надійне енергопостачання громадянам та всім промисловим підприємствам області.
За результатами обстеження та виїзної наради обрана земельна ділянка приблизною площею 10,4 га на землях держлісфонду ДП «Кремінське лісомисливське господарство» та оптимальний маршрут проходження траси ВЛ 220 кВ «Кремінська-Ювілейна». Також розглянуто питання під’їзних шляхів до місця будівництва та можливі варіанти підключення ПС 500 кВ «Кремінська» до мережі 35 кВ.