Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняСлужба у справах дітейНовини13 січня 2016, 14:10Профілактика соціального сирітства
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняСлужба у справах дітей13 січня 2016, 14:10

Профілактика соціального сирітства

 
13 січня 2016, 14:10

Профілактика соціального сирітства

Під особливим контролем служб у справах дітей та Національної поліції знаходяться сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Своєчасне виявлення таких сімей дозволяє запобігти на ранній стадії порушення прав дітей, які виховуються в цих сім'ях, надати їм соціально-психологічну, реабілітаційну, медичну та матеріальну допомогу.

За 12 місяців 2015 року обстежено 955 сім'ї, за невиконання батьківських обов'язків попереджено 445 батьків, з них ініційовано притягнення до відповідальності 219.

Проведено 418 профілактичних рейдів, в ході яких вилучено з несприятливого середовища 31 дитину.

Станом на 01.12.2015 року на обліку в службах у справах дітей перебуває 285 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Крім цього, в ході рейдів виявлено 13 порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами. У всіх випадках порушники притягнуті до адміністративної відповідальності.




13 грудня 2016, 10:52
Подорож дітей зоряними просторами
Щаслива дорога зоряними просторами стала можливою для дітей завдяки співпраці служб у справах дітей Луганської  та Київської облдержадміністрацій   в рамках реалізації проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей».

докладніше »



13 грудня 2016, 10:51
Мрія дітей-сиріт стала реальністю
Створення і підтримка дитячих будинків сімейного типу – один з головних  напрямків діяльності облдержадміністрації у сфері захисту прав дітей на сімейне виховання.                                                                        

докладніше »



09 грудня 2016, 07:23
Дотримання прав дітей
В рамках обговорення нагальних проблем захисту дітей у сучасній ситуації були розглянуті наступні питання: - стан дітей, які перебувають під опікою держави; -  деінституалізація соціального обслуговування: переваги, шляхи реалізації. -  попередження жорстокого погодження з дітьми.

докладніше »



19 вересня 2016, 14:46
Всеукраїнський профілактичний захід "Урок"
Під час проведення І етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» виявлено 13 дітей, які станом на 1 вересня 2016 року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

докладніше »



14 вересня 2016, 10:54
Оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги
Кращий дитячий відпочинок - це яскраве, незабутнє і, обов'язково, пізнавальне дозвілля.  Програмою перебування для дітей  заплановані різноманітні екскурсії, прогулянки та походи,  спортивні змагання та психологічні тренінги.

докладніше »



20 липня 2016, 17:10
Оздоровлення дітей
Завдяки співпраці служб у справах дітей Луганської  та Київської облдержадміністрацій   в рамках реалізації проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей» метою якого є проведення реабілітаційної роботи з дітьми, що перебувають в зоні конфлікту, проводиться оздоровлення дітей Луганського регіону в Київській області. 

докладніше »



20 липня 2016, 09:07
Держава турбується про тебе
Уряд об’єднав зусилля з ОДА і запустив місцеві програми співфінансування заходів з енергозбереження для населення, що дає змогу людям отримати більший розмір державної допомоги. Таким чином, громадяни України мають можливість отримати безповоротну грошову допомогу не тільки з державного, а й додатково 15 – 20% з обласного або іншого місцевого бюджету.

докладніше »



15 липня 2016, 14:24
Додаткові соціальні гарантії батькам-вихователям
За інформацією Міністерства соціальної політики України до деяких законодавчих актів України внесено зміни, які регулюють питання надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій.

докладніше »



08 липня 2016, 11:16
«Нарешті дочекалися» - лист щасливих батьків!
Ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, знайшла родинний затишок в новоствореній прийомній сім’ї Сватівського району.

докладніше »



08 липня 2016, 11:13
В Попаснянському районі створено дитячий будинок сімейного типу
Найважливіше для дитини є виховання в сім’ї й лише люди з добрим серцем та великою і небайдужою душею у такий скрутний можуть обігріти сімейним теплом п’ятьох дітей, позбавлених батьківського піклування.

докладніше »



09 червня 2016, 17:08
Діти повернулися до дому
В закладах Харківської області залишались діти, які не мали правового статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, для надання якого необхідно було звертатись до судових установ з позовними заявами про позбавлення батьків батьківських прав на підставі  ст.164, 165 Сімейного кодексу України, якими передбачено,  що право  на звернення до суду має заклад  охорони здоров’я, навчальний  або інший заклад,  в якому перебуває дитина.

докладніше »



06 червня 2016, 14:11
Повернення дитини на Україну
Так 3 червня на російсько-українському пункті пропуску «Ровеньки – Танюшевка», який розташовано у Новопсковському районі відбулася передача дитини представниками Російської Федерації службі у справах дітей обласної державної адміністрації. 

докладніше »



01 червня 2016, 14:03
Свято радості та одвічної надії
З нагоди Дня захисту дітей голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Луганський обласний будинок дитини № 2 в місті Сєвєродонецьку. Його заступники Хлякін С.А. та Лішик О.П. завітали до дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та вручили дітям подарунки та солодощі.

докладніше »



11 травня 2016, 10:07
Пільги для сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, за оплату житлово-комунальних послуг.
Сім’ї,  у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, матимуть змогу в повній мірі скористатися житловими субсидіями, а державна соціальна допомога буде використана за призначенням – на всебічний розвиток дітей та задоволення їхніх потреб.  

докладніше »



11 квітня 2016, 14:55
Захист прав дітей – пріоритет держави
У заході взяли участь керівник секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» Верховної ради України Л.С.Волинець,  заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик О.П. та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Р.В.Родіна.

докладніше »



06 квітня 2016, 16:01
Інформація про виконання обласного бюджету
  Служба у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації обласний бюджет   

докладніше »



06 квітня 2016, 15:56
Інформація про виконання місцевого бюджету
Інформація про виконання місцевого бюджету служби у справах дітей

докладніше »



16 березня 2016, 16:45
90 дітей Луганської області відправилися на зустріч незабутнім враженням в ДЗОВ «Зоряний»
90 дітей шкільного віку від 7 до 17 років  з м. Рубіжне та Станиці-Луганської, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, вирушили на відпочинок та оздоровлення до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зоряний», що у с. Карапиші  Миронівського району Київської області.

докладніше »



15 березня 2016, 09:31
Cтановище дітей в Луганській області
Станом на 15 березня  2016 року в Луганській області на обліку перебуває 1432 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

докладніше »



09 березня 2016, 11:13
Дві ролі патронатного вихователя: батьківська і професійна
26 лютого 2016 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми».

докладніше »



02 березня 2016, 10:02
Спільна нарада служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів Луганської області та служби у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації
Делегація у складі  представників служб у справах дітей міськвиконкомів та райдержадміністрацій , яку очолила начальник  служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Раїса Василівна, взяла участь у чотирьохденному семінарі.

докладніше »



23 лютого 2016, 14:44
Охорона праці очима дітей – Всеукраїнський конкурс
Всеукраїнський конкурс націлений на виховання високої культури безпеки праці, творчий розвиток обдарованих дітей, а також на популяризацію  заходів, спрямованих на збереження життя, здоров’я й працездатності людини в процесі трудової діяльності. Всеукраїнський конкурс націлений на виховання високої культури безпеки праці, творчий розвиток обдарованих дітей, а також на популяризацію  заходів, спрямованих на збереження життя, здоров’я й працездатності людини в процесі трудової діяльності. 

докладніше »



12 лютого 2016, 11:37
Діти мають право на тата і маму!
В регіоні продовжується робота щодо  влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї громадян України.

докладніше »



27 січня 2016, 11:18
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми"
До Закону «Про охорону дитинства» додаються положення щодо визначення терміну «забезпечення найкращих інтересів дитини»

докладніше »



19 січня 2016, 13:53
Споживати комунальні послуги економно – вигідно!
Зменшене споживання комунальних послуг жодним чином не вплине на розмір субсидії на наступний опалювальний період

докладніше »



18 січня 2016, 14:00
Співпраця обласної адміністрації з Австрійськоим Міжнародним благодійним фондом «СОС Дитяче містечко»
Спільно з Австрійським міжнародним благодійним фондом «СОС Дитяче містечко» в області продовжує реалізовуватись проект «Дитина в центрі уваги»

докладніше »



14 січня 2016, 17:12
Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
На теперішній час в області створено та функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 68 дітей та 86 прийомних сімей, в яких виховуються 158 дітей. 

докладніше »



13 січня 2016, 14:10
Профілактика соціального сирітства
За 12 місяців 2015 року обстежено 955 сім'ї, за невиконання батьківських обов'язків попереджено 445 батьків, з них ініційовано притягнення до відповідальності 219.

докладніше »



21 грудня 2015, 15:24
Подорож дітей до Верховної ради України
Діти Луганської області разом з дітьми інших регіонів зустрілися з Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом.

докладніше »



14 грудня 2015, 15:59
Сім'я - найкраще середовище для життя і розвитку дитини
В дійсний час в області функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу та 86 прийомних сімей, в яких виховується 223 дитини.

докладніше »




|| Наступна сторінка
Сторінки:
12

Архів по роках:

20152016
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера