02 березня 2016, 10:02

Спільна нарада служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів Луганської області та служби у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації

..

З метою удосконалення міжрегіональної взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань соціального захисту, соціальної інтеграції та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, Київську область відвідали представники сфери захисту прав дитини Луганської області.

         Делегація у складі  представників служб у справах дітей міськвиконкомів та райдержадміністрацій , яку очолила начальник  служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Раїса Василівна, взяла участь у чотирьохденному семінарі.

В Київській обласній державній адміністрації відбулася зустріч представників Луганської області з  заступником Міністра соціальної політики Устименко С.О., Уповноваженим Президента України з прав дітей             Кулебою М.М., директором Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Колбаса Р.С., головою Київської обласної державної адміністрації Мельничуком М.Д., керівниками проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей у Київській області».

У ході зустрічі було обговорено загальні проблеми, конкретні завдання, а також особливості і потреби територіальної співпраці, спрямованої на  захисту прав сімей та дітей, які проживають або перемістилися із зони проведення антитерористичної операції . Окреслено коло пріоритетів, котрі визначатимуть подальший напрям розвитку сфери захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні.

Київська сторона ознайомила луганську делегацію з  функціонуванням системи соціальної роботи в регіоні, зокрема, продуктивною взаємодією громадського сектору, уряду та місцевого самоврядування. Під час візиту представники Луганської області відвідали центр соціально-психологічної реабілітації дітей Київської області «Отчий дім», Макарівський районний  центр соціальної підтримки дітей і сімей «Промінь надії». Зустрілися з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу, які перемістилися з Луганської області до Київського регіону.

 Начальник служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації  Родіна Р.В. висловила подяку керівнику служби у справах дітей Київської облдержадміністрації Андріяшу С.П. за запрошення, організацію плідної співпраці у ході візиту та допомогу, яку надають представники Київської облдержадміністрації сім’ям з дітьми, вимушеним переселенцям Луганської області.