15 березня 2016, 09:31

Cтановище дітей в Луганській області

Станом на 15 березня  2016 року в Луганській області на обліку перебуває 1432 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

         Зокрема, в сімейних формах виховання перебувають:  1027  — під опікою (піклуванням), 70 — в дитячих будинках сімейного типу, 158 — в прийомних сім’ях.

         Усиновлено 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (національне усиновлення).

         Влаштовано до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей -  5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На обліку дітей, які підлягають усиновленню, перебуває  344 дитини-сироти  та позбавленої батьківського піклування.

         В області проживає 100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО,   з них 95 дітей з Луганської області, 5 дітей -  з Донецької.

         65 дітей перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО без законних представників й мешкають в сім’ях родичів та знайомих.

На території Луганської області функціонують: 1 загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ степунів, 1 загальноосвітня школа-інтернат, 8 шкіл-інтернатів для дітей, які потребують санаторного лікування або психоневротичної корекції, 1  обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський  корпус ім. героїв Молодої гвардії».

У цих установах виховується 1357 дітей, з них 188 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В Луганському обласному будинку дитини на цей час утримується  27 дітей.

Для попередження соціального сирітства, поліпшення якості соціальних послуг для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в регіоні функціонує  центр соціально-психологічної реабілітації дітей. На цей час  в закладі перебуває 22 дитини.