Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняСлужба у справах дітейНовини11 квітня 2016, 14:55Захист прав дітей – пріоритет держави
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняСлужба у справах дітей11 квітня 2016, 14:55

Захист прав дітей – пріоритет держави

 
11 квітня 2016, 14:55

Захист прав дітей – пріоритет держави

7-8 квітня 2016 року в м. Сєвєродонецьк за підтримки Данської Ради з питань біженців відбувся  обласний семінар-тренінг для фахівців служб у справах дітей міськвиконкомів та райдержадміністрацій на тему «Діти – жертви конфлікту на Сході України: ризики та вразливість дітей, які є внутрішньо переміщеними особами».  У заході взяли участь керівник секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» Верховної ради України Л.С.Волинець,  заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик О.П. та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Р.В.Родіна.

В рамках обговорення нагальних проблем захисту дітей у сучасній ситуації конфлікту були розглянуті наступні питання:

- особливості роботи з дітьми, переміщеними з зони АТО або тимчасово окупованих територій, в тому числі без законного представника;

-  порядок надання дозволу на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким має дитина, розташованого на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

-  соціальний захист дітей в світлі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми».

Особливу увагу учасники семінару приділили розгляду механізму повернення дітей, які залишились без батьківського піклування, на території Російської Федерації, які мають місце походження на території України де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.




13 грудня 2016, 10:52
Подорож дітей зоряними просторами
Щаслива дорога зоряними просторами стала можливою для дітей завдяки співпраці служб у справах дітей Луганської  та Київської облдержадміністрацій   в рамках реалізації проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей».

докладніше »



13 грудня 2016, 10:51
Мрія дітей-сиріт стала реальністю
Створення і підтримка дитячих будинків сімейного типу – один з головних  напрямків діяльності облдержадміністрації у сфері захисту прав дітей на сімейне виховання.                                                                        

докладніше »



09 грудня 2016, 07:23
Дотримання прав дітей
В рамках обговорення нагальних проблем захисту дітей у сучасній ситуації були розглянуті наступні питання: - стан дітей, які перебувають під опікою держави; -  деінституалізація соціального обслуговування: переваги, шляхи реалізації. -  попередження жорстокого погодження з дітьми.

докладніше »



19 вересня 2016, 14:46
Всеукраїнський профілактичний захід "Урок"
Під час проведення І етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» виявлено 13 дітей, які станом на 1 вересня 2016 року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

докладніше »



14 вересня 2016, 10:54
Оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги
Кращий дитячий відпочинок - це яскраве, незабутнє і, обов'язково, пізнавальне дозвілля.  Програмою перебування для дітей  заплановані різноманітні екскурсії, прогулянки та походи,  спортивні змагання та психологічні тренінги.

докладніше »



20 липня 2016, 17:10
Оздоровлення дітей
Завдяки співпраці служб у справах дітей Луганської  та Київської облдержадміністрацій   в рамках реалізації проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей» метою якого є проведення реабілітаційної роботи з дітьми, що перебувають в зоні конфлікту, проводиться оздоровлення дітей Луганського регіону в Київській області. 

докладніше »



20 липня 2016, 09:07
Держава турбується про тебе
Уряд об’єднав зусилля з ОДА і запустив місцеві програми співфінансування заходів з енергозбереження для населення, що дає змогу людям отримати більший розмір державної допомоги. Таким чином, громадяни України мають можливість отримати безповоротну грошову допомогу не тільки з державного, а й додатково 15 – 20% з обласного або іншого місцевого бюджету.

докладніше »



15 липня 2016, 14:24
Додаткові соціальні гарантії батькам-вихователям
За інформацією Міністерства соціальної політики України до деяких законодавчих актів України внесено зміни, які регулюють питання надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій.

докладніше »



08 липня 2016, 11:16
«Нарешті дочекалися» - лист щасливих батьків!
Ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, знайшла родинний затишок в новоствореній прийомній сім’ї Сватівського району.

докладніше »



08 липня 2016, 11:13
В Попаснянському районі створено дитячий будинок сімейного типу
Найважливіше для дитини є виховання в сім’ї й лише люди з добрим серцем та великою і небайдужою душею у такий скрутний можуть обігріти сімейним теплом п’ятьох дітей, позбавлених батьківського піклування.

докладніше »



09 червня 2016, 17:08
Діти повернулися до дому
В закладах Харківської області залишались діти, які не мали правового статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, для надання якого необхідно було звертатись до судових установ з позовними заявами про позбавлення батьків батьківських прав на підставі  ст.164, 165 Сімейного кодексу України, якими передбачено,  що право  на звернення до суду має заклад  охорони здоров’я, навчальний  або інший заклад,  в якому перебуває дитина.

докладніше »



06 червня 2016, 14:11
Повернення дитини на Україну
Так 3 червня на російсько-українському пункті пропуску «Ровеньки – Танюшевка», який розташовано у Новопсковському районі відбулася передача дитини представниками Російської Федерації службі у справах дітей обласної державної адміністрації. 

докладніше »



01 червня 2016, 14:03
Свято радості та одвічної надії
З нагоди Дня захисту дітей голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Луганський обласний будинок дитини № 2 в місті Сєвєродонецьку. Його заступники Хлякін С.А. та Лішик О.П. завітали до дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та вручили дітям подарунки та солодощі.

докладніше »



11 травня 2016, 10:07
Пільги для сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, за оплату житлово-комунальних послуг.
Сім’ї,  у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, матимуть змогу в повній мірі скористатися житловими субсидіями, а державна соціальна допомога буде використана за призначенням – на всебічний розвиток дітей та задоволення їхніх потреб.  

докладніше »



11 квітня 2016, 14:55
Захист прав дітей – пріоритет держави
У заході взяли участь керівник секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» Верховної ради України Л.С.Волинець,  заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик О.П. та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Р.В.Родіна.

докладніше »



06 квітня 2016, 16:01
Інформація про виконання обласного бюджету
  Служба у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації обласний бюджет   

докладніше »



06 квітня 2016, 15:56
Інформація про виконання місцевого бюджету
Інформація про виконання місцевого бюджету служби у справах дітей

докладніше »



16 березня 2016, 16:45
90 дітей Луганської області відправилися на зустріч незабутнім враженням в ДЗОВ «Зоряний»
90 дітей шкільного віку від 7 до 17 років  з м. Рубіжне та Станиці-Луганської, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, вирушили на відпочинок та оздоровлення до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зоряний», що у с. Карапиші  Миронівського району Київської області.

докладніше »



15 березня 2016, 09:31
Cтановище дітей в Луганській області
Станом на 15 березня  2016 року в Луганській області на обліку перебуває 1432 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

докладніше »



09 березня 2016, 11:13
Дві ролі патронатного вихователя: батьківська і професійна
26 лютого 2016 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми».

докладніше »



02 березня 2016, 10:02
Спільна нарада служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів Луганської області та служби у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації
Делегація у складі  представників служб у справах дітей міськвиконкомів та райдержадміністрацій , яку очолила начальник  служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Раїса Василівна, взяла участь у чотирьохденному семінарі.

докладніше »



23 лютого 2016, 14:44
Охорона праці очима дітей – Всеукраїнський конкурс
Всеукраїнський конкурс націлений на виховання високої культури безпеки праці, творчий розвиток обдарованих дітей, а також на популяризацію  заходів, спрямованих на збереження життя, здоров’я й працездатності людини в процесі трудової діяльності. Всеукраїнський конкурс націлений на виховання високої культури безпеки праці, творчий розвиток обдарованих дітей, а також на популяризацію  заходів, спрямованих на збереження життя, здоров’я й працездатності людини в процесі трудової діяльності. 

докладніше »



12 лютого 2016, 11:37
Діти мають право на тата і маму!
В регіоні продовжується робота щодо  влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї громадян України.

докладніше »



27 січня 2016, 11:18
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми"
До Закону «Про охорону дитинства» додаються положення щодо визначення терміну «забезпечення найкращих інтересів дитини»

докладніше »



19 січня 2016, 13:53
Споживати комунальні послуги економно – вигідно!
Зменшене споживання комунальних послуг жодним чином не вплине на розмір субсидії на наступний опалювальний період

докладніше »



18 січня 2016, 14:00
Співпраця обласної адміністрації з Австрійськоим Міжнародним благодійним фондом «СОС Дитяче містечко»
Спільно з Австрійським міжнародним благодійним фондом «СОС Дитяче містечко» в області продовжує реалізовуватись проект «Дитина в центрі уваги»

докладніше »



14 січня 2016, 17:12
Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
На теперішній час в області створено та функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 68 дітей та 86 прийомних сімей, в яких виховуються 158 дітей. 

докладніше »



13 січня 2016, 14:10
Профілактика соціального сирітства
За 12 місяців 2015 року обстежено 955 сім'ї, за невиконання батьківських обов'язків попереджено 445 батьків, з них ініційовано притягнення до відповідальності 219.

докладніше »



21 грудня 2015, 15:24
Подорож дітей до Верховної ради України
Діти Луганської області разом з дітьми інших регіонів зустрілися з Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом.

докладніше »



14 грудня 2015, 15:59
Сім'я - найкраще середовище для життя і розвитку дитини
В дійсний час в області функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу та 86 прийомних сімей, в яких виховується 223 дитини.

докладніше »




|| Наступна сторінка
Сторінки:
12

Архів по роках:

20152016
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера