06 червня 2016, 14:11

Повернення дитини на Україну

Внаслідок воєнно-політичної ситуації що склалася в регіоні багато сімей виїхало за межі області в тому числі на територію Російської Федерації.  Останнім часом до служби у справах дітей обласної адміністрації надходять  повідомлення про неповнолітніх які залишилися без батьківського піклування на території Російської Федерації.

Завдяки постійній співпраці обласної державної адміністрації  з Консульським відділом Посольства України в Російській Федерації,  Відділом захисту прав дітей-громадян України Управління консульського забезпечення ДКС МЗС України на Батьківщину повернуто більше 30 дітей. 

Так 3 червня на російсько-українському пункті пропуску «Ровеньки – Танюшевка», який розташовано у Новопсковському районі відбулася передача дитини представниками Російської Федерації службі у справах дітей обласної державної адміністрації. Передача малолітньої громадянки України 2014 року народження відбувалася за участю представників Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Новопсковської райдержадміністрації

Слід зауважити що малолітня дитина має значні вади розвитку, що ускладнювало процес передачі.

На даний час дитина влаштована в дитячий заклад. В подальшому буде вирішуватися доля дитини, а саме влаштування  її на сімейні форми влашт ування.