20 липня 2016, 17:10

Оздоровлення дітей

На території області мешкає  1228  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях,  дитячих будинках сімейного типу,  опікою, піклуванням.

З них підлягають оздоровленню – 966 дітей. Протягом літнього періоду планується оздоровити  910 дітей зазначеної категорії. На початок липня вже оздоровлено 383  дитини-сироти та дитини, позбавлених батьківського піклування.

Завдяки співпраці служб у справах дітей Луганської  та Київської облдержадміністрацій   в рамках реалізації проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей» метою якого є проведення реабілітаційної роботи з дітьми, що перебувають в зоні конфлікту, проводиться оздоровлення дітей Луганського регіону в Київській області. Так у березні 2016 року було оздоровлено 90 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку  «Зоряний» в  Київській області. На цей час ведеться робота щодо оздоровлення  90 дітей зазначеної категорії, які мешкають на лінії зіткнення, та 25 дітей, які перебувають в Лисичанському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей в дитячому оздоровчому центрі «Дніпро» Київської області.