13 грудня 2016, 10:52

Подорож дітей зоряними просторами

З 28 листопада по 11 грудня поточного року у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зоряний», що в селі Карапиші Миронівського району Київської області, відпочивало 150 дітей які потребують особливої соціальної уваги та підтримки з шести районів Луганської області: Біловодського, Кремінського, Марківського, Сватівського, Станично-Луганського районів та міста Сєвєродонецьк.

         Для дітей це була подорож, повна пригод, відкриттів та веселощів. Кожен новий день у «Зоряному» було наповнено змістовним дозвіллям, цікавими і захоплюючими змаганнями, конкурсами, естафетами, незабутніми тематичними виїздами, екскурсіями, а також – реабілітаційною програмою, що включала в себе елементи арт-терапії та цікаві, пізнавальні тренінги.

Посмішки, вогники в очах, радість – це емоції з якими діти повернулися до дому.

Щаслива дорога зоряними просторами стала можливою для дітей завдяки співпраці служб у справах дітей Луганської  та Київської облдержадміністрацій   в рамках реалізації проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей».

Це вже друга подорож дітей Луганської області до табору «Зоряний». У березні поточного року за запрошенням Київської облдержадміністрації в закладі було оздоровлено 90 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всього впродовж 2016 року в закладах оздоровлення та відпочинку Київської області перебувало 360 дітей нашого регіону.